Barneveld, 22 juni 2001

De werkgroep Maluku Tabakar Barneveld (MTB) is overweldigd door de steun die zij krijgt van het Barneveldse bedrijfsleven en bekende Nederlanders bij de realisatie van het Hati ke Hati evenement voor de Molukken dat de werkgroep organiseert op zaterdag 30 juni in de Veluwehal.

Steun uit de Nederlandse sportwereld komt onder andere van de sporters Henk Jan Held en Arco Jochemse. Beiden zijn afkomstig uit Barneveld en begonnen hun carrière bij lokale sportverenigingen. Ex-volleybal international Held stelt een gesigneerd shirt beschikbaar voor de loterij die ter gelegenheid van het evenement wordt gehouden. Zo ook Feyenoorder Jochemse, die zijn shirt beschikbaar stelt met daarop de handtekeningen van de gehele Feyenoord selectie. Naast deze prijzen zijn ook gesigneerde shirts van Frank de Boer (Barcelona) en Giovanni Bronkhorst (Glasgow Rangers) te winnen, alsmede toegangskaarten voor The Amsterdam Tournament en het reeds uitverkochte dance event Sensation.

Voor de muzikale invulling van het avondprogramma kon MTB zich al tevredenstellen met een grote variatie aan artiesten en DJ's, van binnen en buiten Barneveld, die allen belangeloos meewerken. Echter de recente toezegging van de opkomende zangeres Lejony is een waardevolle aanvulling op het programma. Zij treedt op met haar soul/R&B band, met daarin de internationaal bekende percussionist Nippy Noya. Hij speelde onder andere met John McLaughlin, Stan Getz, Billy Cobham, Chaka Kahn en werd in Nederland bekend met de band Massada.

In de aanloop naar het sport- en muziekspektakel kan de werkgroep zich overigens verzekeren van het feit dat de kosten voor de organisatie al zijn gedekt. Dit dankzij sponsoring en donaties van diverse bedrijven uit Barneveld en de steun van de Barneveldse gemeente. Met deze wetenschap kan de organisatie zich met gerustheid richten op een succesvol verloop van de dag, waarbij alle opbrengsten geheel ten goede kunnen komen aan noodhulp voor de Molukken.

De speldag start om 8.30 uur met een opening verzorgd door de tifagroep 'Eseu Palaloi', waarna diverse bedrijfs- en vrienden teams de sportieve strijd met elkaar aangaan. Het avondprogramma begint om 19.30 uur met een dance area in de sporthal tot 02.00 uur en diverse culturele optredens in de toneelzaal tot 01.00 uur. Toegangskaarten à fl. 20,- (aan de kassa fl. 25,- / kinderen t/m 12 jaar fl. 10,-) voor het avondprogramma zijn nog verkrijgbaar bij de Veluwehal en Filmclub Barneveld (Gowthorpeplein) of telefonisch te reserveren via nummer 06-15617965.

Voor de redactie:

'Maluku Tabakar' is een onafhankelijke organisatie en daarom niet gebonden aan een politieke of kerkelijke organisatie. Zij is in augustus 1999 ontstaan naar aanleiding van de verontrusting die is ontstaan bij de Molukse gemeenschap in Nederland. 'Maluku Tabakar' is een landelijke organisatie waarin werkgroepen uit 14 plaatsen zich hebben verenigd. Allen hebben zij hetzelfde doel voor ogen: veiligheid, stabiliteit en vrede op de Molukken.

Mocht u naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Tjalie Abraham, tel: 06-21496620.

Postadres: Raadhuisplein 34 - 3771 ER Barneveld - Tel. 06-15617965 - E-mail MalukuTabakarBarneveld@hetnet.nl Website: www.malukutabakarbarneveld.homestead.com
Informatiecentrum: Stichting Batu Tjapeu - Columbusstraat 76 - Barneveld - Geopend: iedere donderdag van 19.30 - 22.00 uur Rekeningnummer: ABN/AMRO 53.49.03.401 inzake Maluku Tabakar Barneveld