Gemeente Zwolle

InspectieTeam allochtone meiden Zwolle
presenteren onderzoek Datum uitgave: 26-06-2001

Onderwerp :Jeugd en jongeren

Tijdens een interculturele party presenteert het InspectieTeam allochtone meiden Zwolle de uitkomsten van hun inspectie van het jeugdbeleid in Zwolle. In 2001 zijn in opdracht van de Commissie Jeugdparticipatie uit middelen van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport acht gemeenten door een jongereninspectieteam 'geïnspecteerd'.

In de gemeente Zwolle is een InspectieTeam gevormd dat bestaat uit acht meisjes en jonge vrouwen met verschillende culturele achtergronden, het 'InspectieTeam allochtone meiden Zwolle'.
In de periode maart tot en met juni 2001 hebben zij zich verdiept in het jeugdbeleid van de gemeente Zwolle. Ook hebben zij zelf onderzoek gedaan naar de wensen en ideeën van allochtone meisjes en jonge vrouwen over dit beleid. Ten slotte hebben de meiden vragenlijsten afgenomen bij vertegenwoordigers van de gemeente en van instellingen uit Zwolle die volgens hen belangrijk zijn voor allochtone meisjes en jonge vrouwen. Bij deze onderzoeks- en inspectieactiviteiten zijn de meiden begeleid door Stichting Alexander, een organisatie die jongeren actief betrekt bij onderzoek en beleid.

Interculturele party
Deze maand heeft het InspectieTeam allochtone meiden Zwolle de inspectie van het jeugdbeleid afgerond en de resultaten van het onderzoek beoordeeld. De meiden zijn klaar voor de presentatie van hun bevindingen aan een breed publiek! Ter gelegenheid van de presentatie organiseren de meiden een multicultureel feest met als genodigden de wethouder Jeugd, andere vertegenwoordigers van de gemeente en diverse instellingen in Zwolle, de media en natuurlijk veel jongeren met verschillende culturele achtergronden!

De Interculturele Party zal plaatsvinden op zaterdag 30 juni 2001 in Grand Café De Harmonie, Grote Markt 13a te Zwolle, vanaf 19:00, de presentatie van de bevindingen van het InspectieTeam begint om 20:00 uur. Hierna zal het feest met dj doorgaan tot in de kleine uurtjes.