USP

Nieuwe Queen of Scandinavia vaart door Noordzeekanaal

Grootste cruiseferry van de Noordzee op 30 juni in de vaart

QUEEN OF SCANDINAVIA NIEUWSTE AANWINST VOOR
DFDS SEAWAYS OP TRAJECT IJMUIDEN-NEWCASTLE

Ter ere van de komst van m.s. Queen of Scandinavia naar IJmuiden staat er morgen (30 juni) een speciale paradevaart op het programma. Om 10.30 zal m.s. Queen of Scandinavia de Felison terminal verlaten om rond 11.00 door de sluizen te gaan en door het Noordzeekanaal naar Amsterdam te varen (aankomst rond 13.30 uur). De statige Queen of Scandinavia wordt rond 15.00 weer terug in de sluizen van IJmuiden verwacht en zal rond 16.30 uur in de Felison terminal aanmeren.

DFDS Seaways, met zeven passagiersschepen marktleider van ferry overtochten op de Noordzee, neemt per 30 juni het grootste passagiersschip van de Noordzee in de vaart op de route Amsterdam (IJmuiden) . Newcastle: de QUEEN OF SCANDINAVIA. Het schip biedt plaats aan 1760 passagiers en zal de kleinere KING OF SCANDINAVIA vervangen. Het is voor DFDS Seaways het tweede grotere schip dat nog dit jaar nieuw wordt ingezet tussen de noordelijke Randstad en de gateway voor Schotland: Newcastle.

De QUEEN OF SCANDINAVIA is een 166 meter lange cruiseferry, die weinig overeenkomst meer vertoont met een traditionele ferry. Alle 607 hutten beschikken over privé douche en toilet, waarvan 80 ruime Commodore-class hutten met extra veel voorzieningen. .Deze aanwinst betekent een enorme stap vooruit voor wat betreft het comfort van onze passagiers., aldus managing director Roel Huisman. .Tevens vergroten wij hiermee onze capaciteit met 70%. Tot nu toe beschikten wij over twee kleinere schepen met in totaal 2000 bedden. Dankzij de op 28 januari geïntroduceerde PRINCE OF SCANDINAVIA en de op 30 juni in te zetten QUEEN OF SCANDINAVIA komt dit aantal op 3400 bedden..

De QUEEN OF SCANDINAVIA is een luxe cruiseferry met veel extra faciliteiten, gericht op de grotere passagiersaantallen. Zo beschikt het schip over grote zonnedekken, sauna.s met jacuzzi.s, twee bioscopen,
de sfeervolle Columbus nachtclub, de in Engelse stijl gebouwde Admiral pianobar, een casino, een winkelcentrum, een hightech disco, het Seven Seas Panorama restaurant en diverse kleinere specialiteiten restaurants.
Voor zakelijk gebruik beschikt het schip over een uitstekende conferentie- en vergaderaccommodatie met ruimte voor bijeenkomsten tot 400 personen. Er is tevens een groot auditorium voor 230 personen beschikbaar. Het schip biedt ook ruimte aan transportmiddelen; er is plaats voor 360 personenauto.s en 70 trailers.

Het aantal passagiers dat per DFDS Seaways reist stijgt jaarlijks aanzienlijk. In 1995 vervoerde DFDS Seaways 69.000 passagiers van IJmuiden naar Newcastle. In 2000 werd een record aantal van 372.000 bereikt. Met de komst van de PRINCE en QUEEN OF SCANDINAVIA verwacht de rederij in 2001 zo.n 450.000 passagiers te vervoeren om daarna in 2002 op te stomen naar de magische grens van een half miljoen passagiers. De QUEEN OF SCANDINAVIA voer tussen Kopenhagen en Oslo en wordt vanaf 1 juli op het traject IJmuiden-Newcastle ingezet. Geïnteresseerden kunnen bellen met 0255 . 534 546.

BEELDMATERIAAL

Op http://www.xs4all.nl/.studiops/dfdsbeelden staan luchtfoto's (genomen op 29 juni 2001) van de Queen van DFDS Seaways en de ontmoeting van de twee schepen op volle zee (fotografie: fotostudio Honing, Beverwijk)