PERSBERICHT - 23 JUNI 2001

Zaterdag 30 juni in Dolfinarium Harderwijk

Te Land, Ter Zee en In De Lucht op Wally's Verjaardag

Zaterdag 30 juni viert `Wally de Walrus', de levensgrote walrusmascotte van Dolfinarium Harderwijk, wederom zijn verjaardag. Dit jaar wordt zijn verjaardag echter op een wel heel bijzondere manier gevierd. Op deze dag presenteert Te land, Ter Zee en In De Lucht namelijk het programma `Gein op het Plein' in het Dolfinarium.

Vanaf 10:00 uur gaat de poort van het Zeedierenpark open. De jarige Wally zal de gasten bij de entree van het park ontvangen. Op het strand van het Dolfinarium zijn vanaf dat moment alle karretjes van de deelnemers van het programma `Gein op het Plein' te bewonderen.

Om 12:30 uur wordt het startschot gegeven. De deelnemers leggen in hun karretje een bepaald parcours af en aan het eind van het parcours hangt een bel boven een grote waterbak. Wie het snelst de bel luidt, heeft gewonnen. Daarnaast wordt ook het meest originele karretjes beloond met een prijs. Bert Kuizinga en Nance zullen het programma voorzien van commentaar en zij worden daarbij begeleid door Wally. Rond 17:00 vindt de prijsuitreiking plaats. Het programma zal op 17 augustus a.s. worden uitgezonden bij de TROS op Ned 2.

Iedereen die de opnames wil meemaken is van harte welkom op het strand van Dolfinarium Harderwijk. Toeschouwers die niet over een abonnement voor Dolfinarium Harderwijk beschikken, dienen de normale entreeprijs betalen.

Informatie

Dolfinarium Harderwijk is tot en met 6 januari 2002 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur (om 16.00 uur sluiten de toegang en de kassa's). Eerste Kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag is het park gesloten. De toegangsprijzen variëren van f 34,50 p.p. (voor bezoekers met een handicap en 65+-ers op vertoon van pas), tot f 39,50 p.p. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Voor groepen vanaf 20 personen zijn er speciale toegangsprijzen en arrangementen.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Afdeling Marketing en Communicatie
Dolfinarium Harderwijk
Tel.: (0341) 467 467