VU ziekenhuis

. nieuws Op de Hoogte 05 - juni 2001
vorige nummers

CAPTION: Een selectie uit de artikelen van dit nummer

Kort nieuws
Dienst operatiekamers onder constructie
Medisch illustrator geen stoffig beroep
Presentatie KNAW-fellowship
Wie imponeert wie?
Reünie bestuur faculteit

Nieuwbouw in gebruik genomen.
De verpleegeenheden 3 Oost en 3 West (gynaecologie en verloskunde) werden vgyn en verhuisden op 19 juni als eerste naar het nieuwe beddenhuis. Op 8B zelf is nog steeds sprake van twee verschillende verpleegkundige teams.

P&O gaat naar de werkvloer
De dienst personele zaken is niet meer, net zo min als de facultaire sectie personeel & organisatie. Zij gaan op in de centrale en decentrale stafdienst personeel en organisatie (P&O). Wat zijn de veranderingen en wat zullen de medewerkers ervan merken?

Medicatiebewaking met Medicator
Met de introductie van het computerprogramma Medicator wordt de bewaking van de medicijnen verbeterd en overzichtelijk gemaakt. Volgens Marcel Weijmer, internist en betrokken bij de introductie van Medicator, beginnen zijn collegas voorzichtig enthousiast te worden voor Medicator.

Visies op de arts tijdens lustrumweek
Vijfendertig jaar VU ziekenhuis en vijftig jaar faculteit der Geneeskunde leverde een week vol activiteiten op, zoals de uitreiking van de VU Verpleegkundeprijs, het hijsen van de vlag met het nieuwe logo en de activiteiten van het Het Beter Gezelschap. De week startte met het symposium Dé dokter bestaat niet met visies op de ideale arts van de 21 eeuw.

10 West in de Oost
November vorig jaar vertrok een delegatie van de afdeling kinderoncologie naar Yogyakarta. Doel van de reis was ondersteuning van het Second Seminar and Workshop on Childhood Leukaemia. Voor het eerst bevonden zich twee verpleegkundigen in het gezelschap om cursussen te verzorgen: Roelie Wilms en Naomi Stuiver, beiden kinderverpleegkundige op 10 West.

Op zoek naar een gezamenlijke leiderschapsstijl In mei startte het traject Cultuur en Leiderschapsstijl. De top van het VU medisch centrum zit zeven dagen op de hei om met elkaar vast te stellen welke cultuur en leiderschapsstijlen binnen de nieuwe organisatiestructuur van het VU medisch centrum gewenst zijn. Volgend jaar zijn de afdelingshoofden aan de beurt.

Vijf en twee procent bezuinigen
Diensten en clusters weten waar ze aan toe zijn. Er moet bezuinigd worden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar bezuinig je op? Hoe maak je je keuzes? En hoeveel pijn doet bezuinigen precies? Het facilitair bedrijf en cluster III kunnen er inmiddels over meepraten.

Kiest Koers Debat
In het kader van het Kies Koers debat is ook externe deskundigen gevraagd om mee te denken over de toekomst van de zorgsector en het VU medisch centrum. In deze laatste aflevering de visie van Vivienne W.M. Teunissen, regiovertegenwoordiger van de zorgverzekeraars en Atie Schipaanboord, campagneleider gezondheidszorg bij de Consumentenbond.

Personeelsblad VU ziekenhuis
Op de Hoogte komt 10 maal per jaar uit en is gericht op medewerkers van het VU ziekenhuis.
Geïnteresseerden kunnen zich via onderstaand e-mail adres opgeven voor een jaarabonnement.

© VU medisch centrum 03/07/01 dienst public relations & voorlichting prv@vumc.nl