Gemeente Schiedam



De 'Dag van de Architectuur' op zaterdag 30 juni
De Stichting Woonpromotie Schiedam organiseert op zaterdag 30 juni a.s. de 'Dag van de Architectuur'. Dit jaar staat het thema 'Van consumentgericht bouwen naar particulier opdrachtgeverschap' centraal in Schiedam.

Welke vrijheid heeft een koper in de toekomst bij het bouwen van een huis en wat zijn de mogelijkheden van een particuliere opdrachtgever? En wat zijn de voor- en nadelen van dit particulier opdrachtgeverschap? Deze en andere vragen komen op de Dag van de Architectuur aan bod. NRC Handelsblad-journalist Frènk van der Linden zal de dag leiden. Vertegenwoordigers van de landelijke Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting, de Vereniging Eigen Huis, projectontwikkelaars en de gemeente Schiedam zullen het thema belichten. Ook wethouder Peter Groeneweg (Stedelijke Vernieuwing en Volkshuisvesting) zal zijn visie op het onderwerp geven. Daarnaast is in het Woon Informatie Centrum een tentoonstelling te zien van bouwprojecten die al in Nederland zijn gerealiseerd in het kader van particulier opdrachtgeverschap. Tevens worden de tekeningen getoond van fictieve huizen die zes Schiedamse architecten bij wijze van proef in opdracht van particulieren hebben ontworpen.

De Dag van de Architectuur wordt van 13.00 tot 16.00 uur gehouden in de Aleidazaal van het Stadskantoor en in het Woon Informatie Centrum in de Stadswinkel. Bezoekers van de Dag die met de auto komen, kunnen parkeren in de garage aan het Stadserf. Deelname aan de Dag van de Architectuur is gratis. Omdat een beperkt aantal belangstellenden hieraan kan deelnemen, is aanmelden noodzakelijk. Voor aanmelding en informatie: office@wic-schiedam.nl of telefonisch via 010- 273 01 22.
meer nieuws