Politiebericht Groningen: Diverse 30-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 30 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man (21) klimt in bouwkraan
Politieagenten van het bureau Korreweg keken vrijdagavond verbaasd toen zij een 21-jarige man uit Groningen in een naast het bureau staande bouwkraan zagen klimmen. Op de grond troffen zij de vriendin van de man die verklaarde dat er ruzie was geweest en dat de vriend een handvol pillen had ingeslikt en de kraan was ingeklommen. De man zat inmiddels aan het eind van de kraanarm en deed op zon 38 meter boven de grond zijn shirt uit. Na enige tijd kreeg een politieagent via toeroepen en mobiel telefoneren contact met de man. Met behulp van de ter plaatse gekomen kraanmachinist die omhoog naar de cabine klom, kon de machinist een bakje naar het uiteinde van de arm krijgen waar de man instapte. Samen met de machinist klom de gedrogeerde waaghals naar beneden. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie werd opgenomen. De man bivakkeerde in totaal zon uur op grote hoogte in de kraan. Bij een politieafzetting aan de Korreweg werden een 43-jarige vrouw en een 48-jarige man, beiden uit Groningen, aangehouden omdat zij zich niet hielden aan de aanwijzingen van de agenten. Na verhoor werden zij met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Damsterdiep werd vrijdagnacht een 25-jarige motorrijder ut Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.6 en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Later in de nacht had een 22-jarige fietser de gehele breedte van de Nieuwe Ebbingestraat nodig om thuis te komen. Bij de blaastest scoorde hij
1,65 pormille. Beide mannen kregen een dagvaarding.

Groningen: man springt in laadbak
Aan het eind van de vrijdagnacht zagen agenten een 26-jarige Stadjer in de Poelestraat achter in een laadbak van een gemeentereinigingwagen springen. Toen de man gesommeerd werd uit de bak te klimmen voldeed hij hier niet aan. Hij gedroeg zich agressief ten opzichte van de agenten en werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

Groningen: klappen bij stoplicht
Een 30-jarige limousinechauffeur uit Groningen kreeg klappen op de Stationsweg toen hij wat zei tegen een 29-jarige man uit Ommen die een portier van de limo open wilde maken. De Ommenaar zat in een busje die naast de limo voor het stoplicht moest wachten. Na de klappen waarschuwde de chauffeur de politie die het busje bij een benzinepompstation aan de A28 kon stilzetten. De man in Ommen werd aangehouden en bekende de mishandeling. Met een proces-verbaal werd hij vrijgelaten.

Groningen: vernielingen
Op de Berlageweg werd vrijdagnacht gezien dat twee jongen van ongeveer 16 jaar van vier personenautos de spiegels aftrapten. Tijdens een zoektocht naar de jongens troffen agenten op de Kluiverboom nog een vernielde abri aan die vermoedelijk door dezelfde jongens was vernield. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van beide jongens.

Groningen: gewonde man in Gelkingestraat
De politie trof vrijdagnacht een gewonde 50-jarige man aan die op zijn rug op de stoep voor een café in de Gelkingestraat lag. Een 34-jarig vrouwelijk personeelslid van het café verklaarde dat de man lastig geweest was in de zaak en dat er over en weer klappen waren gevallen. Bij het buiten zetten van de man was hij gevallen. De gewonde man, die onder invloed van alcohol was, werd naar het ziekenhuis gebracht maar wilde geen behandeling. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man beroofd van gsm
In de Poelestraat liep vrijdagnacht een 26-jarige Stadjer te bellen met zijn gsm toen deze door een 20-jarige plaatsgenoot uit zijn handen werd gegrist. De beller ging achter zijn telefoon aan maar kreeg meerdere klappen van de verdachte. De gewaarschuwde politie kon de 20-jarige man aanhouden in de Poelestraat. Kort voor de aanhouding gooide hij een gsm weg. Deze bleek eigendom van de beroofde man. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Berichten uit de regio komen in de loop van de ochtend Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844