Politiebericht Heerlen 30-06-2001
Politiebericht district Sittard
Heerlen

Persbericht 13.04 uur

Sittard; insluiper aangehouden
Vrijdagavond omstreeks 22.50 uur werd een 32-jarige inwoner uit Sittard aangehouden. De man had `s middags uit een school aan Oude Markt een beurs van een studente gestolen. De man die de school was binnengeslopen werd door de conciërge betrapt, toen hij in een kantoor een koffer doorzocht. Toen de conciërge aangaf de politie te bellen, zette de insluiper het op een lopen.
Later bleek dat een 22-jarige studente van de betreffende school door dezelfde man was bestolen. Zij had hem betrapt bij de diefstal van haar beurs. Na enig heen en weer getrek, gelukte het de man er met de beurs vandoor te gaan.
Dankzij een oplettende getuige die wist waar de verdachte zou wonen, kon de Sittardernaar worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Beek; zomaar mishandeld
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.45 uur werd een 38-jarige inwoner uit Beek het slachtoffer van een mishandeling. Het slachtoffer dat verschillende blauwe plekken opliep, werd op de Heirstraat na een bezoek aan een horecagelagenheid door twee jongens mishandeld. Een van de daders, een 21-jarige inwoner uit Stein werd later aangehouden.
Aanleiding tot de mishandeling waren enkele discriminerende opmerkingen van de twee daders aan het adres van het slachtoffer. Het slachtoffer reageerde verbaal in de richting van het tweetal en verliet vervolgens de zaak. Nadat het slachtoffer nog een andere horecagelegenheid had bezocht, werd hij door hetzelfde tweetal overvallen. Terwijl de ene belager het slachtoffer sloeg en schopte, roofde de ander de beurs van het slachtoffer. Een van de daders gooide nog een lege fles in de richting van het hoofd van het slachtoffer. De fles miste doel.
Op zeker moment wist het slachtoffer weg te rennen. Dankzij de oplettendheid van enkele getuigen kon een van de daders een 21-jarige inwoner uit Stein worden aangehouden. De tweede dader, waarvan de identiteit eveneens bekend is, zal nog worden aangehouden.

Sittard; gewond bij straatroof
Een 52-jarige inwoonster uit Sittard raakte vrijdagavond gewond, toen een tot nu toe onbekende man omstreeks 22.50 uur op de Amelbergastraat haar tas probeerde te roven.
Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis. Zij liep diverse schaafwonden en een gekneusde neus op.
Het slachtoffer liep over de Amelbergastraat en stak op zeker moment de straat over, toen zij van achteren iemand hoorde naderen. Tijdens het oversteken greep de onbekende overvaller haar tas. Daar het slachtoffer deze stevig vast hield en de dader aan het hengsel bleef trekken, kwam de vrouw te vallen, waarbij zij met haar gezicht op het wegdek terechtkwam. De tas komt daarbij onder haar te liggen. Nadat de dader het hengsel nog stuktrok en een getuige op het hulpgeroep van het slachtoffer afkwam, sloeg de dader op de vlucht. De politie beschikt slechts over een zeer summier signalement van de dader. Het zou een ongeveer 20-jarige man zijn, die gekleed was in een wit T-shirt met een donkere broek.
De politie zoekt getuigen.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)