Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2001

Politieberichten stad Utrecht, 14.20 uur
Belediging agent

UTRECHT Op vrijdagmiddag 29 juni werd door de politie een taxicontrole uitgevoerd op het Stationsplateau. Omstreeks half drie liep het verkeer op het plateau vast door stilstaande voertuigen voor de ingang van Hoog Catharijne. Bij het stopverbod bij de ingang stond al enige tijd tijdens de controle een personenauto geparkeerd. Bij de auto bevond zich een man die aangaf de bijrijder te zijn.

Een agent schreef vervolgens een bekeuring uit, waarop de man Hoog Catharijne inliep om de bestuurder te gaan halen. De bestuurder die even later bij de auto kwam, gaf te kennen dat hij het niet eens was met de bekeuring en begon de agent te beledigen. De man bleef hiermee doorgaan en werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau Paardenveld. De verdachte kreeg een transactie van f 500,- uitgereikt.

Diefstal uit auto

UTRECHT Op vrijdagmiddag 29 juni werd een 22-jarige inwoonster van Utrecht slachtoffer van diefstal uit haar auto. Zij stond omstreeks tien over vijf met haar auto te wachten op de kruising Aquamarijnlaan met de W.A. Vultostraat. Naast de auto stopte op een gegeven moment een zwarte scooter met daarop twee onbekende mannen.

Eén van de mannen opende een achterportier van haar auto en pakte een koffer uit haar auto. Het tweetal ging er hierna op de scooter vandoor. In de koffer zaten een laptop-computer en een mobiele telefoon.

Diefstal uit boten

UTRECHT Op vrijdagavond 29 juni werd, omstreeks kwart voor elf in de avond, een passagier van een afgemeerde boot gewekt door een inbreker. De motorboot lag afgemeerd ter hoogte van de Pelmolenweg in de Stadsbuitengracht. De passagier, een 51-jarige Oostenrijker, probeerde de inbreker aan zijn arm vast te houden maar deze kon ontkomen. De politie die, in verband met eerder gepleegde inbraken en overvallen op motorboten, extra surveilleerde trof de inbreker niet in de omgeving aan. Hierna werd door de politie de omgeving van de afgemeerde boten nauwlettend in de gaten gehouden.

Omstreeks één uur zagen politieagenten dat een onbekende man op een boot klom en alle vensters, luiken en deuren bekeek om de boot binnen te kunnen gaan. Na enkele minuten zag de politie de man de boot ingaan. Hierop betrad de politie ook de boot en kon de verdachte man aanhouden. Het betrof een 30-jarige inwoner van Utrecht. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Op de boot bleek een luik geforceerd te zijn.

Op het moment dat de verdachte door de politie uit de boot werd gehaald kwamen de bewoners van de boot aan boord die direct aangifte deden. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij eerder gepleegde bootinbraken aan de Catharijnesingel.