Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2001

Politieberichten district Eemland noord, 14.30 uur
Openlijke geweldpleging

SOEST Vrijdagavond om ongeveer kwart over zeven liep een 50-jarige invalide man uit Soest over de Libel. Hij zag dat er een auto geparkeerd stond op zijn (invalide)parkeerplaats. De man sprak de bestuurder, die net kwam aanlopen, aan. Daarop werd de invalide man door de bestuurder uitgescholden. De bestuurder stapte in de auto en reed, met het portier nog open, achteruit, waardoor de Soester ten val kwam. Hierna stapte de bestuurder weer uit en gaf de invalide man nog een klap. Het slachtoffer heeft aan het voorval een blauwe plek en is flink geschrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG In de nacht van vrijdag op zaterdag om half één zag de politie op de Huygenlaan een jongen zonder helm op een brommer rijden. Bij de staandehouding bleek dat de 16-jarige jongen uit Baarn naar alcohol rook en moest daarop een blaastest ondergaan. De test gaf aan dat hij teveel gedronken had en werd aangehouden en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De jongen had een alcoholpromillage van 0,95 in zijn lichaam. Dat leverde hem een boete van 160 gulden en een rijverbod van drie uur op.

Rijden onder invloed

SOEST In de nacht van vrijdag op zaterdag om half drie controleerde de politie een bromfietser die over de Steenhoffstraat reed op het rijden onder invloed. De 35-jarige man uit Soest moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol in zijn lichaam te hebben. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij een alcoholpromillage van 0,65 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een rijverbod van één uur en een boete van 160 gulden op.

Glaasje op...

BAARN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de Van Neslaan een 28-jarige bestuurder uit Baarn staande. Hij moest een blaastest ondergaan en bleek teveel gedronken te hebben om achter het stuur te zitten. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man een alcoholpromillage van 0,95 in zijn lichaam had. Dat leverde de man een boete van 700 gulden en een rijverbod van drie uur op.