Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 14.30 uur
Wildplasser aangehouden

VEENENDAAL Vrijdagavond om kwart voor twaalf zag de politie op de Duivenweide een jongen urineren op de openbare weg. Toen de agenten de jongen wilden aanspreken, zette de jongen het op een lopen. Na een korte achtervolging kon de jongen, een 14-jarige inwoner van Veenendaal, op de Kerkewijk worden aangehouden. De jongen is aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Overvaller verjaagd

DOORN Vrijdagavond om negen uur zaten een 53-jarige vrouw uit Doorn en haar man (leeftijd onbekend) in het kantoor van hun winkel aan de Kampweg. Vanwege het warme weer stond de voordeur open. Op een gegeven moment stond er ineens een jongeman voor hen die vroeg naar de kluis. Hij bedreigde het stel met een vuurwapen. Het echtpaar liet zich echter niet zomaar overvallen en het lukte hen om de jongeman de deur uit te werken. Daarop vluchtte de dader weg op zijn fiets over de Vossenweg. De dader heeft geen buit mee kunnen nemen en het echtpaar heeft, behalve de schrik, niets aan de overval overgehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jonge dieven aangehouden

VEENENDAAL Vrijdagavond om half zeven heeft de politie drie jongens van 11 en 12 jaar uit Veenendaal aangehouden voor diefstal in het zwembad aan de Sportlaan. De badmeester hield één van hen aan en de politie kon ter plaatse de andere twee ook inrekenen. De jongens zijn op het politiebureau opgehaald door hun ouders. Tegen de jongens is proces verbaal opgemaakt.