Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2001

Politieberichten district Binnensticht, 14.30 uur
Dader aanranding aangehouden

ZEIST - Vrijdagavond om zes uur reed 37-jarige vrouw met haar fiets over de Utrechtseweg. Er kwam een auto dicht naast haar rijden en één van de inzittenden betastte haar terwijl hij uit het raam van de auto hing. Hierdoor kwam de vrouw bijna ten val. Omdat een agent in de buurt was, kon de vrouw om hulp vragen en werden de verdachten direct aangehouden. In de auto zaten vijf mannen. Na onderzoek bekende een 28-jarige man uit Breda de aanranding gepleegd te hebben. Tegen de dader en de bestuurder, een 32-jarige man uit Zeist, is een proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag om twaalf uur werd de politie gewaarschuwd in verband met een aanrijding op de Schaerweijdelaan. Ter plaatse zagen de agenten dat er een auto over de kop was gegaan en net voor een woning tot stilstand was gekomen. De bestuurder, een 32-jarige man uit Zeist, raakte vermoedelijk een stoeprand. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en raakte vervolgens divers straatmeubilair en kwam op zijn kop terecht. De bestuurder en de drie inzittenden raakten niet gewond.

Aangezien de bestuurder naar alcohol rook, moest hij een blaastest ondergaan. De test gaf aan dat hij inderdaad teveel gedronken had en werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Het alcoholpromillage in het lichaam van de man lag op 1,25. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Alcoholcontrole

BUNNIK Vrijdagmiddag tussen vier en zes uur heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Rumpsterweg, Kosterijland en de Regulierenring. Alle 140 gecontroleerde bestuurders bliezen een P en konden hun weg vervolgen. Dat was een goed resultaat.

Winkeldievegge aangehouden

ZEIST Vrijdagmiddag om half drie heeft de politie een 57-jarige vrouw uit Zeist aangehouden voor winkeldiefstal. Het personeel van een winkel aan het Emmaplein had de vrouw betrapt op het niet afrekenen van goederen. De goederen hadden een waarde van 37,50 gulden. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.