Politiebericht Eindhoven 30-06-2001
Persbericht 30 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vuurwapen aangetroffen
Vrijdagavond rond 22.50 uur zijn in een horecapand aan de Grote Berg een 30-jarige inwoner van Venlo, een 27-jarige en een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding dat er in het café geschoten zou worden. Voorzien van kogelwerende vesten zijn enkele agenten het pand binnen gegaan en hebben daar de drie mannen aangehouden. Buiten deze drie was er niemand in het pand aanwezig. Op een tafel werd een pistool met geluiddemper en enkele patronen aangetroffen. Over wat er precies gebeurd was deden de drie het stilzwijgen. De technische recherche van de politie heeft een onderzoek ingesteld. Kogelinslagen zijn daarbij niet gevonden. De drie zijn op het politiebureau ingesloten. In de kleding van de 30-jarige man uit Venlo werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden.

Eindhoven: man mishandeld en bedreigd
Zaterdagmorgen rond 5.10 uur is op de Markt in Eindhoven een 35-jarige inwoner van Valkenswaard mishandeld en bedreigd door twee mannen. Het slachtoffer was te voet en werd door een man op een fiets afgesneden. Hij zei daar wat van. De fietser stapte af en er ontstond een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling werd het slachtoffer door een tweede man van achteren getrapt en kwam ten val. Op de grond werd hij nog een paar maal flink getrapt. Beide mannen pakten een mes en bedreigden daar het slachtoffer mee. Gewaarschuwde politieagenten wisten een van de mannen, een 21-jarige inwoner van Brussel, na een korte achtervolging, aan te houden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Tongelresestraat is zaterdagmorgen rond 1.00 uur een 54-jarige man uit Nuenen aangehouden, omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies tijdens een ademtest op het politiebureau 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Woningbrand
Vrijdagavond rond 21.00 uur brak brand uit in een woning aan de Newtonstraat. Uit een brandende schuur werd door de brandweer een hond bevrijd. De hond is met een dierenambulance naar een dierenarts gebracht. De bewoner was op het moment dat de brand uitbrak niet thuis. De brandweer heeft de brand geblust. De schuur en de keuken van de woning liepen brandschade op. Twee naastgelegen panden liepen rookschade op. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Eindhoven: Dief op bouwterrein aangehouden
Vrijdagavond rond 23.55 uur is op een bouwterrein aan de Furkapas een 55-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was om koppelingen van bouwsteigers te stelen. Hij ging er vandoor maar werd achterhaald door de agenten. Op het bouwterrein had de man een aanhangwagen staan die al helemaal vol lag met steigerkoppelingen. Vlak in de buurt stond de auto van de Eindhovenaar. De aanhanger en auto zijn in beslaggenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Schennispleger
Vrijdagavond rond 21.00 uur heeft een nog onbekende man schennis gepleegd tegenover twee meisjes van 4 jaar oud. De kinderen waren aan het spelen in de Goudrenetstraat. De man stopte daar met zijn auto en liet zijn broek zakken. Hij riep naar de kinderen en vroeg ze om dichterbij te komen. De kinderen gingen daar niet op in en renden naar huis. De dader is een man van ongeveer 35 jaar oud. Hij had kort donker blond tot bruin haar en had en dikke snor.

Beek en Donk: Baldadigheid
Zaterdagmorgen rond 1.00 uur zijn in de Trombonestraat in Beek en Donk twee jongens ( 14 en 16 jaar oud) uit die plaats aangehouden. Een buurtbewoner zag ze over een auto lopen. Later bleek dat de twee in de omgeving van de Muzenlaan over drie geparkeerde autos hadden gelopen. In de Ouverturelaan hadden ze enkele trottoirbandjes kapot gegooid. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt en daarna zijn ze aan hun ouders overgedragen.

Beek en Donk: Chauffeur gewond na overlopen van dieven Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veghel is zaterdagmorgen rond 3.00 uur licht gewond geraakt toen hij twee dieven wilde overmeesteren. De chauffeur lag in zijn vrachtauto te slapen. De vrachtauto stond op een bedrijfsterrein aan de Everbest in Beek en Donk. De chauffeur werd wakker van gestommel en zag dat er twee onbekende mannen op het terrein waren. Die twee hadden een zak bij zich. Het slachtoffer pakte een stanleymes uit zijn vrachtauto en ging op de twee af. Tijdens een worsteling viel de chauffeur. Een van de daders ging boven op hem zitten en sneed hem enkele tientallen malen met het stanleymes. Omdat het mes zeer kort was ontstonden bij het slachtoffer oppervlakkige snijwonden. Het slachtoffer is op de EHBO van het Elkerliek ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De twee mannen zijn ontkomen.

Helmond: Bromfietser rijdt tegen container
Een 17-jarige bromfietser uit Helmond is zaterdagmorgen rond 2.45 uur gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets tegen een onverlichte containerbak reed. De container stond deels op een verlicht fietspad aan de Rijpelbergseweg. De bromfietser is met een gebroken pols, een gebroken bovenbeen en snijwonden aan het hoofd overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis. Een vriend van het slachtoffer, die achter op zat, raakte licht gewond aan zijn knieën.

Helmond: Amokmaker breekt arm
Zaterdagmorgen rond 3.00 uur zijn op de Havenweg in Helmond vier inwoners(20- 21-21 en 28 jaar oud) uit die stad aangehouden. Ze behoorden tot een grotere groep personen die bij een horecazaak op het Havenplein buiten waren gezet. Eenmaal buiten beledigde de 28-jarige verdachte een allochtone voorbijganger. Een handgemeen werd voorkomen door ingrijpen van portiers van omliggende horecazaken. De Helmonder werd echter nog agressiever en bleef zich verzetten toen twee portiers hem wilde aanhouden. Tijdens die aanhouding brak hij zijn arm. De drie anderen probeerden hun vriend te ontzetten. Een van die drie belette een inmiddels gewaarschuwde agente om een man aan te houden. De agente werd ontzet door een van de portiers en de man werd alsnog aangehouden. In het Elkerliek ziekenhuis werd geconstateerd dat de 28-jarige Helmonder zijn arm gebroken had. De vier zijn voor het veroorzaken van openlijk geweld ingesloten.

Helmond: Auto na inbraak gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Bruhezerweg. Een draai-kiepraam dat gedeeltelijk openstond werd geforceerd. De inbrekers namen de sleutels van de auto en de auto van de bewoners mee. Buiten de auto maakten ze nog een notebook, een portemonnee met f. 100,- en enkele pasjes buit. De auto is een grijze Volkswagen Golf met het kenteken 39-ZF-HS.

Helmond: Insluiping
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een insluiper binnengedrongen in een woning aan de Christinalaan. De bewoners lagen boven te slapen en hadden vanwege de warmte een raam open staan. Via het platte dak wist de insluiper door dat openstaande raam binnen te klimmen. In de woning werden enkele portemonnees en sleutels gestolen waaronder de sleutels van een buiten geparkeerde auto. De auto werd door de dieven meegenomen maar werd later in de morgen teruggevonden midden in een maïsveld aan de Weyerweg.

Best: Dronken man bezorgt politie overlast
Vrijdagavond rond 22.00 uur is op het politiebureau in Best een 47-jarige man aangehouden. Hij kwam dronken het politiebureau binnen en wilde dat bureau niet meer uit. De man werd desondanks buiten het bureau gezet. Toen een agent de voordeur van het bureau sloot sloeg de man de ruit van de voordeur in. Ook tegen ambulancepersoneel ,dat zijn snijwondjes kwam behandelen, gedroeg de man zich agressief en liet zich niet behandelen. Uiteindelijk werd hij ingesloten op het hoofdbureau van politie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Twee mannen aangehouden na vechtpartij
Zaterdagmorgen rond 4.00 uur zijn in Gemert in een horecazaak aan de Handelsweg twee inwoners van Uden ( 18 en 20 jaar oud) aangehouden. De twee behoorden bij een groep die ruzie had gekregen met een andere groep jongens. Aanleiding was een ketting die bij een van hen van de hals was getrokken. Portiers kwamen direct tussenbeiden en wisten de groepen te scheiden. De twee keerden zich echter tegen de portiers, waarbij ze hen sloegen en schopten. Ook werden de portiers met de dood bedreigd. De twee werden aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Tegen het duo is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Best: Conducteur mishandeld en beledigd
Vrijdagavond zijn in Best op de Stationstraat vier mannen uit Den Bosch aangehouden. De vier ( 18-19-20 en 22 jaar oud) waren door een conducteur uit de trein gezet. Hij had hen aangesproken, omdat ze in een eerste klas coupe zaten te roken terwijl ze daar niet mochten zijn noch roken. De vier scholden de conducteur uit waarop hij hen uit de trein zette. Eenmaal buiten de trein spuugden de vier in het gezicht van de conducteur. Hij wilde een van de mannen aanhouden maar werd toen geslagen en viel. De machinist schoot te hulp en volgde het stel toen ze naar buiten liepen. Op de parkeerplaats werden ze door de gewaarschuwde politie aangehouden. De vier zijn op het politiebureau ingesloten.

Oirschot: Inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een pand aan de Nieuwstraat. Met een klinker werd een ruit ingegooid en binnen werden verschillende ruimten doorzocht. Er is een nog onbekend geldbedrag gestolen uit een geldkistje.