Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 16.25 uur
Snelheidscontrole

HARMELEN Door de politie werd op vrijdag 29 juni tijdens de ochtend een snelheidscontrole gehouden op de Blindeweg. Er werd gecontroleerd met de Laser Patrol apparatuur. Tijdens de controle tussen negen en tien uur werden 15 automobilisten bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid. De hoogste snelheid bleek 95 km/h te zijn.

Schoenendieven aangehouden

WOERDEN Op vrijdagmiddag 29 juni zag een getuige in de Voorstraat twee mannen lopen, die door hem herkend werden vanwege een eerder door hen gepleegde diefstal. Het tweetal gedroeg zich verdacht. Om het een en ander te laten controleren waarschuwde de getuige de politie. Het tweetal werd door de politie staande gehouden op de Oostlaan.

Bij controle bleken zij 8 paar nieuwe schoenen bij zich te hebben in een tas. De twee verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan het bureau bleken de schoenen eerder die middag bij een winkel aan de Voorstraat te zijn weggenomen. De twee verdachten, beiden afkomstig uit Amsterdam en respectievelijk 26 en 21 jaar oud, werden inverzekering gesteld.

Gevaarlijk rijgedrag

MAARSSEN Op vrijdagavond om kwart voor negen, zagen surveillerende politieagenten in een onopvallende politieauto een auto met hoge snelheid over de kruising Dr. Plesmanlaan met de Huis ten Boschstraat rijden. Zij zetten de achtervolging in op de auto met de onbekende bestuurder. Tijdens de achtervolging zagen de agenten, dat de verdachte auto diverse voertuigen inhaalde en daarbij de doorgetrokken streep overschreed. Hierbij reed de verdachte bestuurder met een snelheid van 100 km/h.

De achtervolging eindigde via de Binnenweg, Straatweg, Verbindingsweg op de Safariweg. De bestuurder werd aangehouden toen hij uiteindelijk stopte voor een rood verkeerslicht. Het betrof een 24-jarige inwoner van Maarssen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor onder andere verkeersgevaarlijk rijgedrag.

Alcoholcontroles: Doe Nuchter, Rij Alcoholvrij

WOERDEN/VREELAND/LOENERSLOOT Door de politie werd tijdens de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juni gecontroleerd op alcoholgebruik door bestuurders.
In Woerden werd op de Warmoeshof een 29-jarige inwoonster van Woerden gecontroleerd die alcohol gedronken bleek te hebben. De vrouw werd aangehouden en aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat zij 1,4 promille aan alcohol in het lichaam had. De verdachte kreeg een transactie van f 900,-, een dagvaarding en een rijverbod.

In Vreeland werd een 41-jarige inwoner van Abcoude gecontroleerd op de provinciale weg N 201. Na de blaastest, waaruit bleek dat de man had gedronken, werd hij aangehouden. Aan het bureau bleek bij de ademanalyse dat hij 1,7 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In Loenersloot werd op de afslag van rijksweg A2 een 54-jarige inwoner van Amstelveen aangehouden na een voor hem negatieve blaastest. Aan het bureau bleek bij de ademanalyse dat hij 1,4 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vernieling ruiten en autospiegels
BREUKELEN In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juni hoorden getuigen glasgerinkel op de Hazeslinger. De gewaarschuwde politie sprak een getuige ter plaatse aan, die meedeelde dat een man met een knuppel de ruiten van een leegstaande winkel had ingeslagen. Daarna had de getuige de verdachte man zien weglopen naar de parkeerplaats aan de overkant, waarna hij weer tegen de ruiten sloeg.

Vervolgens liep de verdachte man met de knuppel naar de Parallelweg en sloeg een aantal buitenspiegels van geparkeerde auto`s stuk. De politie zocht de omgeving af maar kon de verdachte met de knuppel niet meer vinden.

Bedreiging
WOERDEN In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juni werd rond half vier gemeld dat er gevochten werd bij een horecagelegenheid aan de Houttuinlaan. Toen de politie ter plaatse kwam, spraken de portiers en getuigen over een man die bedreigingen had geuit met in zijn handen vermoedelijk een automatisch vuurwapen. Door de getuigen werd naar een plaats aan de andere kant van de weg gewezen waar een groep van 10 tot 15 personen zich ophield. De verdachte was na de bedreiging naar die groep gelopen. De politie omsingelde vervolgens de aangewezen groep met meerdere politievoertuigen. Door de politie werd hierbij gebruik gemaakt van onder andere kogelwerende vesten en het vuurwapen. De groep werd voorzichtig benaderd en gesommeerd op de grond te gaan liggen.

Bij de groep bevonden zich meerdere voertuigen met personen daarin. Deze werden allen door middel van een uitpraatprocedure gesommeerd hun voertuig te verlaten. Alle personen gaven gevolg aan de bevelen van de politie. Door getuigen werd de verdachte herkend en deze kon vervolgens worden aangehouden. Het bleek een 20-jarige inwoner van Gouda te zijn. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

In een van de auto`s werd een krik aangetroffen die gezien de kleur, afmetingen en door de duisternis mogelijk voor een automatisch wapen werd aangezien. Deze werd door de politie inbeslaggenomen. Naar de aanleiding van de bedreiging wordt een onderzoek ingesteld.