Ministerie van Defensie



Persberichten


Drie Nederlandse mariniers omgekomen bij verkeersongeluk in de Verenigde Staten

30-06-2001

Persbericht ministerie van Defensie

Bij een zeer ernstig verkeersongeval in de Verenigde Staten zijn in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juni omstreeks middernacht (lokale tijd) drie Nederlandse mariniers om het leven gekomen. Zes andere Nederlandse mariniers zijn bij het ongeval gewond. Zij zijn in ziekenhuizen opgenomen. Hun toestand is stabiel.

De Nederlandse mariniers bevonden zich samen met twee Amerikaanse collegas, die als chauffeur en bijrijder optraden en gewond zijn geraakt, in het eerste van drie militaire busjes die op de terugweg waren van de mariniersbasis Quantico in de staat Virginia naar de mariniersbasis Camp Lejeune in de staat North Carolina. Het ongeval gebeurde 50 kilometer ten noorden van Kinston. De mariniers keerden terug van een briefing in Quantico in het kader van de samenwerking tussen het Amerikaanse en het Nederlandse Korps riniers.

De omgekomen militairen zijn een negentienjarige marinier uit Enschede, een twintigjarige marinier uit Slagharen en een vijfentwintigjarige marinier uit Sliedrecht.

Zij behoorden tot de 42 infanteriecompagnie van het Korps Mariniers - een eenheid van de Commandant Zeemacht Caribisch Gebied - geplaatst op Aruba.

De naaste verwanten van de omgekomen en de gewonde mariniers zijn inmiddels geïnformeerd.