JDJ BUSINESS EVENTS

Wie schildert de mooiste glimlach met Ans Markus

PERSBERICHT

Amster dam, 21 juni 2001

WIE SCHILDERT DE MOOISTE GLIMLACH MET ANS MARKUS.

Geachte redactie,

Ons lid van het Comité van Aanbeveling de bekende realistische schilder Ans Markus stelt de stichting Gezondheidszorg Anders Beleefd in de gelegenheid om op 30 juni a.s. op een creatieve en ontspannen, zintuigprikkelende manier met elkaar het nieuwe logo De Glimlach te gaan schilderen. Met deze sponsoring kan de stichting een nieuwe stap richting toekomst zetten. Deelnemers aan deze workshop zijn onze huidige sponsors, nieuwe potentiële sponsors, journalisten, alsmede een delegatie uit het Comité van Aanbeveling zoals Gerda Havertong, Vivian Boelen en onze ambassadeur Hans van Breukelen. Het schilderen van het nieuwe logo is onderdeel van de herpositionering van de stichting die in het najaar gaat plaatsvinden.

De stichting Gezondheidszorg Anders Beleefd bestaat inmiddels 6 jaar en organiseert projecten voor instellingen in de gezondheidszorg, waarbij 'aandacht voor het gezonde en datgene wat goed gaat' centraal staat. Als uitgangspunt worden de 5 zintuigen gebruikt. In een één op één contact bieden artiesten van de stichting een dag vol verrassingen aan medewerkers, patiënten, bezoekers en vrijwilligers van ziekenhuizen, verpleeghuizen en revalidatiecentra. Een dag vol kleur, geur, muziek en warme aandacht van mens tot mens, die bij velen een glimlach op het gezicht zal toveren.En dat doen ze via alles wat maar met voelen, ruiken, zien, horen of proeven te maken heeft. De artiesten zijn mensen die vanuit hun eigen professionele achtergrond zo'n activiteit hebben voorbereid. Niet alleen theaterartiesten, maar ook masseurs (voelen), beeldend kunstenaars (zien), musici (horen) en koks (proeven). Er worden landelijk kleine en grote projecten georganiseerd. Het laatste grote project vond plaats in het VU Medisch Centrum, waarbij 240 artiesten hun activiteiten aanboden.

Een ander onderdeel van de herpositionering van de stichting is het bedenken van een nieuwe naam. Aangezien de huidige naam stichting Gezondheid Anders Beleefd door velen als onduidelijk en te lang wordt ervaren, worden op dit moment suggesties gevraagd aan het Comité van Aanbeveling en onze 400 artiesten/vrijwilligers.

In het najaar vindt tijdens een Charity diner, in het voormalige stadhuis in Amsterdam het Hotel The Grand, de herpositionering van de stichting plaats. Bij die gelegenheid zullen de nieuwe naam en het logo bekend worden gemaakt. Wij willen u daar t.z.t. dan ook graag voor uitnodigen.

Wij verwachten onze gasten om 12.00 uur, zodat wij op tijd met de workshop kunnen beginnen en om 14.00 uur is het afgelopen.

Kledingvoorschrift: wij raden u aan vrijetijdskleding aan te trekken, geschikt om in te schilderen.

Wij verheugen ons om u te verwelkomen op 30 juni a.s.

Met vriendelijke groet,
Hannah
Freud
directeur
stichting Gezondheidszorg Anders Beleefd

P.S. Aangezien het moeilijk parkeren is op het Prinseneiland en in de
omgeving, adviseren wij u de parkeergarage bij het Centraal Station
te gebruiken.
Het adres van het atelier van Ans Markus is: Prinseneiland 51, 1013 LL Amsterdam.