Persbericht

Internationaal Koorfestival

Zaterdag 30 juni:hoogtepunten


Arnhem van 28 juni t/m 2 juli Festivalstad

Het Internationaal Koorfestival Arnhem gaat zaterdag de derde dag in met optredens in theaters, kerken en op buitenpodia.

De dierenriem

500 kinderen uit heel Nederland zingen met elkaar de sterren van de hemel in De Dierenriem, een compositie van Harrie Spronken speciaal voor het IKF geschreven.

Het programma is voorbereid in regionale sessies. Vandaag komen alle jonge zangers en zangeressen bij elkaar om gezamenlijk in dit stuk alle sterrenbeelden te vertolken ondersteund door improvisaties van Peter van der pas en Ron Kolbers.

Musis Sacrum, Nuon concertzaal, 20.00 uur.

Van opera tot muziektheater

Vandaag zijn er een aantal voorstellingen waarin het festivalthema Muziek in Beweging sterk tot uitdrukking komt.

Maskerette PLUS: jongerenmuziektheater onder regie van Theo Soontiëns

Een groep jeugdige zangers/acteurs uit Doetinchem speelt en zingt stukken die gebaseerd zijn op voorvallen in de eigen beleveniswereld: 17.00 uur, Conservatorium Arnhem.

Opera in- en om de Eusebiuskerk. Het opera en operettegezelschap BOOG zingt, danst en speelt operafragmenten binnen en buiten de kerk. Een van de solisten is Marco Bakker: 20.00 uur, Eusebiuskerk.

Passie. Een gezamenlijk optreden van het Gelders kamerkoor Mnemosyne en dansensemble El Tilo in een programma van tangocomponist Astor Piazzolla. Na de pauze verzorgt Be Sharp! onder leiding van Jetse Bremer de muziektheaterproductie Zand erover , een stuk bestaande uit Nederlandstalige close-harmony en a cappella stukken: 20.00 uur KABPosttheater.

Choirs go Jazz

Vijf koren nemen deel aan de festivalcompetitie in de categorie jazz. Dekoor, 4-tune, Whim n Rhythm, Close-up en Voice oise. Het belooft een swingend concert te worden. Een deskundige jury onder leiding van Mathilde Santing beoordeelt de prestaties.

De winnaars in alle categorieën worden maandagmiddag om 14.00 uur bekend gemaakt. Choirs go jazz: 20.00 uur, Musis Sacrum Nuon Concertzaal.

En verder&.


* Open podia verspreid over de stad in de buitenlucht gedurende het hele weekend.

* Afternoon concerts op diverse locaties, 17.00 uur.

* Night Movements met Babel van Daan Manneke en Mis voor Dubbelkoor van Frank Martin op zaterdag en zondag om 22.00 uur in de Walburgiskerk.
Plaatskaarten

Toegangsbewijzen voor de concerten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Musis Sacrum, tijdens het festival geopend tussen 11.00 en 20.00 uur

Kaartverkoop voor avondconcerten: aan de zaal vanaf 45 minuten voor aanvang.

De publieksbalie bevindt zich in Musis Sacrum, bij de ingang van de NUON zaal. Hier kunt u van donderdag 28 juni t/m maandag 2 juli tussen 8.30 en 20.00 uur terecht voor IKF artikelen, SNK boeken, toegangskaarten voor workshops en ateliers en alle overige informatie.

ILLUSTRATIEMATERIAAL

Bezoek onze website voor actuele info maar ook voor fotomateriaal van de evenementen.

Dagelijks wordt onze website www.snk.nl voorzien van de allerlaatste foto s die eerder die dag gemaakt zijn en die u rechtenvrij, maar met vermelding van Ardito digitale theaterfotografie kunt gebruiken bij uw publicaties.

PR & Publiciteit

Lida Schepers/Hilbrand Adema

Telefoon 026 445 00 62

Fax: 026 443 78 21

E-mail: pr@snk.nl