Horses of the Dutch



Ruim acht ton aan prijzengeld bij CHampion Gelderland De prijzenpot van CHampion Gelderland is beter gevuld dan ooit. In de verschillende spring- en dressuurrubrieken van het paardensportevenement dat eind deze maand op Nationaal Sport Centrum Papendal wordt gehouden, is een totaalbedrag van 809.500 gulden te verdienen. De organisatie van het vijfdaagse concours hippique heeft ditmaal ook het Europees Kampioenschap op het affiche staan en verwacht circa 100.000 bezoekers.

De hoogst gedoteerde rubriek is evenals voorgaande jaren de Akzo Nobel Trophy, die zaterdagavond 30 juni op Papendal wordt verreden. In die rubriek is 200.000 gulden aan prijzengeld te verdelen. De winnaar in de strijd om de Akzo Nobel Trophy gaat met een bedrag van 65 mille naar huis.

Afgezien van de Europese titel bij de springruiters en de daarbij behorende Gouden Medaille van de Internationale Paardensportbond FEI, kunnen de deelnemers aan dit kampioenschap op CHampion Gelderland ook aanzienlijke geldbedragen winnen. In de diverse wedstrijden van CHampion Gelderland, die meetellen voor het EK is 350.000 gulden te verdienen.

In de overige internationale springrubrieken is een totaal aan prijzengeld beschikbaar van 152.500 gulden. Behalve de complete wereldtop aan springruiters, zal ook de crème de la crème van de internationale dressuurruiters acte de présence geven op CHampion Gelderland dat wordt gehouden 27 juni tot en met 1 juli. In de vijf dressuurrubrieken is 107.000 gulden te verdelen. De hoogst gedoteerde dressuurrubriek is de Kür op Muziek, die voor zondagmiddag 1 juli op het programma staat.


©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer