KNWV

DATUM: 28-6-2001

WEDSTRIJDZEILEN - Nederlandse topzeilers in actie bij diverse Wereld- en Europese Kampioenschappen



In de periode van 30 juni tot en met 10 juli wordt het WK Europe gehouden met deelname van topzeilster Carolijn Brouwer, het ISAF Jeugd Wereldkampioenschap waar Joeri van Dijk zijn wereldtitel gaat
verdedigen, en het Europees Kampioenschap Finn met deelname van kern-ploeglid Martijn van Muyden en ex-bondscoach Jaap Zielhuis. Ook het Europees Kam-pioenschap in de Starklasse vindt in deze periode plaats, maar Nederland is niet vertegen-woordigt op dit EK.

Wereldkampioenschap Europe (30 juni t/m 7 juli 2001):

Het Wereldkampioenschap in de Europe klasse vindt plaats in Vilamoura (Portugal) van 30 juni tot en met zaterdag 7 juli. Vanuit het KNWV wordt A-kernploeglid Carolijn Brouwer uitgezonden evenals de 23-jarige Annemieke Bes uit het Groningse Haren (lid van het Olympic Talent Team).

Informatie via: website: www.eworlds2001.co.pt of www.knwv.nl.

ISAF Jeugdwereldkampioenschap (2 11 juli 2001):

Van maandag 2 juli tot en met woensdag 11 juli vindt het ISAF
Jeugdwereldkampioenschap

Plaats. Nederland is vertegenwoordigd in vier klassen. De huidige Jeugdwereldkampioen Joeri van Dijk zal zijn titel verdedigen in de Mistral klasse. De 17-jarige Marian de Ron, eveneens woonachtig in Ter Aar, zal bij de meisjes op deze Olympische klasse alles op alles zetten om een goede plaats te pakken. De talentvolle Laserzeiler uit Oegstgeest, Eduardo van Vianen vertegenwoordigt Nederland in deze eenmansklasse. In de tweepersoonsklasse, de 420, zeilt Bart Peeters (Voorhout) met Olivier Bakker (Aalsmeer). Deze vijf talentvolle jeugdzeilers worden begeleid door coach Jochem Brenninckmeijer.

Informatie via website: www.sailing.org of via www.asso.ffv.fr.

Europees Kampioenschap Finn (2 t/m 7 juli 2001):

Op het Gardameer (Italië) strijden de Olympische Finnzeilers om de Europese titel. Vanuit Nederland is de Rotterdammer Martijn van Muyden (27) aanwezig, de in Medemblik woonachtige Jaap Zielhuis (35) en de 21-jarige Stefan de Vries uit Kropswolde. De eerste wedstrijddag is op maandag 2 juli. Op zaterdag 7 juli is de Europees Kampioen in deze Olympische eenmansklasse bekend.

Informatie via website: www.sailing.org of www.fragliavela.org

Europees Kampioenschap Star (2 t/m 6 juli 2001):

Dit kampioenschap vindt plaats in Kalovig te Denemarken van 2 juli tot en met 6 juli. Aan dit EK doen helaas geen Nederlanders mee. Het evenement is te volgen via Internet: www.sailing.org of via
www.kblsail.dk/regatta/emstar

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl