Gemeente Capelle a/d IJssel

Steur, de waterrevue een varende theatervoorstelling op de Hollandsche IJssel

In de periode 4 t/m 8 juli 2001 en de periode 11 t/m 15 juli 2001 kunt u meevaren met De Erasmus op de Hollandsche IJssel en tegelijkertijd een theatervoorstelling meemaken. De kaartverkoop is reeds gestart. De theatervoorstelling maakt deel uit van het grote amateurkunstproject Verandering van Water dat Kunstgebouw, stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland organiseert rondom de Hollandsche IJssel.

U kunt inschepen in Capelle aan den IJssel. U maakt dan kennis met Margreet Steur, adviseur Bodem en Ecologie bij het milieutechnisch bureau Pantha Rei. Zij leidt u rond op het schip De Erasmus. Haar collega's laten het afweten en Margreet staat er alleen voor. Het weer verslechtert, het regent, een dichte mist omringt het schip. Springt er iemand aan boord? Wie is die man? Via de op hol geslagen marifoon zijn flarden van gesprekken uit een ver verleden te horen. Een onverwachte file bij Gouderak en Moordrecht houdt het schip op. Voor Margreet neemt de tocht een vreemde wending. Niet de milieutechniek blijkt centraal te staan, maar zijzelf. De tocht voert haar naar een hilarisch hoogtepunt waarin haar leven, haar werk en de rivier letterlijk samenvallen.

In een collage van poëzie, muziek, film en theater toont Steur, de waterrevue de veelzijdigheid van de Hollandsche IJssel. De oevers van de rivier zijn het decor
U scheept in in Capelle aan den IJssel en vaart naar Gouda. Als de voorstelling afgelopen is vaart u terug, de ondergaande zon tegemoet. U ziet de Hollandsche IJssel zoals hij is

Data: 4, 5, 6, 7, 8 juli en 11, 12, 13, 14, 15 juli 2001. Vertrek: kade Bouwdienst Rijkswaterstaat, Ketensedijk 4, Capelle aan den IJssel (parkeermogelijkheden zijn aanwezig, openbaar vervoer: metrostation Slotlaan).
Foyer open: 19.45 uur.
Afvaart: 20.15 uur (u bent om ongeveer 23.00 uur terug). Entree: 25,- .

Kaartverkoop
Kaarten voor de voorstelling zijn onder andere verkrijgbaar bij het Cultureel Informatiepunt Capelle (Bibliotheek), Stadsplein 39 in Capelle, tijdens openingstijden (van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur, donderdag ook van 10.00 uur tot 12.00 uur en maandag en vrijdag ook van 18.00 uur tot 20.00 uur). Bij de boot zijn vanaf 19.30 uur kaarten verkrijgbaar voor de avond zelf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kunstgebouw, stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland, telefoon: 015-2154515.