Ingezonden persbericht

WIJNINFO.NL NIEUWS

Etikettenontwerpwedstrijd in het kader van de Nationale Wijnweek (1-7 oktober 2001)

Alle kunstzinnige inwoners van Nederland worden uitgenodigd hun creativiteit de vrije loop te laten gaan om een etiket te ontwerpen voor een wijn, die met zorg is uitgezocht door de firma's Boonekamp en In de Drie Hooibargen, de organisatoren van de wedstrijd.

In navolging op het succes van twee jaar geleden, waarbij ter gelegenheid van de 1e Nationale Wijndag ook de 1e ontwerpwedstrijd werd uitgegeven, organiseren Wijnhandel Boonekamp en Restaurant/Party Boerderij In de drie Hooibargen wederom een wedstrijd in het kader van de Nationale Wijnweek (1-7 oktober). Een reden te meer om een prima wijn te laten voorzien van een persoonlijk etiket van een kunstenaar.

Het etiket van een fles is naast informatiedrager over de inhoud ook een onderdeel van het product om zich te kunnen onderscheiden, soms wordt een fles wijn juist door zijn opvallende vormgeving geselecteerd door de klant. Dat de inhoud van de fles van onberispelijke kwaliteit dient te zijn staat natuurlijk als een paal boven water. Daarom hebben de organisatoren gekozen voor een rode wijn van Argentijnse afkomst Mendoza Red 2001 van bodegas La Pampa.

Een lange traditie in wijn en de grote deskundigheid van één van de meest belangrijke families van Mendoza in samenwerking met Europees kapitaal en moderne technologie vormen de basis van de bodegas La Pampa. Na vele jaren de druiven verkocht te hebben aan befaamde bedrijven als Moët & Chandon, Trappiche etc. maakt men sinds 1999 eigen wijnen. Mede dankzij de bekende wijnmaker Laureono Gómez en zijn adviseur Michel Roland zijn de wijnen van bodegas La Pampa van topkwaliteit. De wijn afkomstig van druivenstokken van 35 jaar oud heeft een violet rode kleur, een aroma van rood fruit en een hint van vanille. De smaak is zacht en rond met fruit.

Als door deze omschrijving de kunstknobbel van een ieder niet gekieteld wordt, dan in elk geval wel de smaakpapillen van menig wijnliefhebber. Uitgebreidere informatie en foto's van wijngaarden en bodegas liggen ter inzage bij de organisatoren. Wellicht dat het weer mag resulteren in een fantastisch aantal inzendingen.

Voor de wijn dient een etiket ontworpen te worden dat bij het karakter van de wijn past. Het winnende etiket zal worden geplakt op 2000 wijnflessen, die vervolgens te koop zullen zijn bij de organisatoren. Alle technieken mogen gebruikt worden, zolang het formaat niet groter is dan A3.

Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen en de winnaar zal op 4 oktober a.s. tijdens een wijnfestival In de drie Hooibargen, bekend worden gemaakt. De eerste flessen met het winnende etiket zullen op dit wijnfestival worden ontkurkt.

Voor informatie kunt u bellen met Shirley de Kreek, tel. 079-3311352 of Dennis Boudestein,

079-3163802. Inschrijfformulier af te halen bij: In de drie Hooibargen, Zegwaartseweg 31 te Zoetermeer en Wijnhandel Boonekamp, Dorpsstraat 130 te Zoetermeer.


--
Dit is een bericht van de Wijninfo.nl mailservice http://www.wijninfo.nl/