Korps: Groningen, plaats: Groningen 4-07-2001
Ernstige mishandeling van skaters opgehelderd Woensdag 4 juli 2001

Vier mannen aangehouden

Met de aanhouding van vier Stadjers heeft de politie een ernstige mishandeling van twee skaters op het Meedenpad in Groningen op 29 april opgelost. De vier mannen, in de leeftijd van 17 en 19 jaar, werden in de loop van vorige week aangehouden en worden verdacht van het mishandelen van twee skaters (man en vrouw) van 21 jaar uit Groningen.

De twee skaters kwamen op zondagavond 29 april het groepje jongelui tegen op het Meedenpad en na enkele opmerkingen van racistische aard richting het tweetal werden de beide skaters geslagen en geschopt. Er werd ook met een fietskettingslot geslagen. Beide slachtoffers werden met hoofd- en rugIetsel behandeld in het ziekenhuis. De aangifte van de slachtoffers werd bevestigd door getuigen die via een passantenonderzoek naar voren kwamen. In het ingestelde onderzoek naar de mishandeling werd onder andere gebruik gemaakt van het programma Opsporing Noord. Dit leverde geen direct resultaat op.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat vier jongemannen, die de bewuste zondag een sportfeest hadden bijgewoond, verdacht werden van de mishandeling. De eerste verdachte werd vorige week maandag aangehouden de laatste op zaterdag. Drie van de vier verdachten hebben hun aandeel in de mishandeling bekend. Alle vier de jongens verkeerden onder invloed van alcohol.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)