Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-07-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.30 u) Woensdag, 4 juli 2001

District Heerlen

Heerlen; straatroof
Een 16-jarige jongen uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer liep afgelopen dinsdagavond omstreeks 22.30 uur op de Promenade in Heerlen toen een man hem om een gulden vroeg. Het slachtoffer wilde de man een gulden geven, echter die griste meteen de beurs uit de handen van het slachtoffer. Daarin bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer honderd gulden. Met de buit rende de straatrover weg via de Honigmanstraat in de richting van de Dautzenbergstraat.

Heerlen; aangehouden
Vanmorgen, woensdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Geerstraat in Heerlen iemand aan het inbreken was in een sportwinkel. De politie die snel terplaatse ging heeft er een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft bekend in de winkel te hebben willen inbreken en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; baldadig
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht kreeg de politie een melding dat jongeren op het Stationsplein en op de Parallelweg in Heerlen allerlei vernielingen pleegden. Daarbij ging het om omgooien van bloembakken en vuilcontainers tot het schoppen tegen lichtmasten. Op de In de Cramer traceerde de politie drie jongemannen (20/21/22) uit Hoensbroek en Wijnandsrade die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement. Het drietal werd op verdenking van openlijke geweldpleging aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voerendaal; inbraak in gemeentehuis
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht is ingebroken in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Voerendaal. Bleek dat inbrekers door vernieling van een raam het gemeentehuis zijn binnengedrongen en een aantal computers hebben gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.