Info Support kwalificeert zich als Microsoft Gold Partner for E-Commerce

Schiphol-Rijk, 4 juli 2001 - Info Support, gespecialiseerd in data warehousing, e-commerce en backoffice-frontoffice integratie, heeft zich gekwalificeerd als Microsoft Gold Partner for E-Commerce. Dit is de hoogst mogelijke certificering voor partners van de zeven kwalificaties die partners van Microsoft binnen het Certified Partner Program kunnen bereiken. Dit programma is een uitbreiding van het Microsoft Certified Partner (MCP) Program dat Microsoft in oktober 2000 heeft aangekondigd. Om tot dit programma te worden toegelaten moet voldaan worden aan een reeks zware criteria, waarbij niet alleen naar het aantal gecertificeerde medewerkers wordt gekeken, maar vooral ook naar succesvolle geïmplementeerde projecten.

"Het Gold Certified Partner Programma is een win-win-win voor zowel de Partner, Microsoft, maar vooral onze gezamenlijke klanten" zegt Michiel Willemse Microsoft Marketing Manager. "Deze certificering helpt onze klanten bij het identificeren van de juiste partner met de juiste kennis en een bewezen staat van dienst, die het beste past bij het oplossingsgebied. Daarnaast helpt het Microsoft bij het rechtvaardigen van investeringen in partners binnen specifieke gebieden."

"Onder druk van de markt zoeken enterpriseklanten naar partners met diepgaande kennis en gespecialiseerde expertise, plus een aantoonbare staat van dienst wat betreft het implementeren van e-commerce en andere e-business initiatieven," zegt Toon Jansen, Directeur van Info Support. "Microsofts Gold Certification-programma zorgt voor een uitstekende leidraad voor klanten bij de selectie van een partner. We hebben gemerkt dat de Gold-status nuttig is om ons in onze markt te onderscheiden."

Info Support heeft deze certificering verkregen door de succesvol geïmplementeerde e-commecre projecten bij Philips Lighting, KPMG Meijburg & Co. en Acordis Industral Fibers. Philips Nederland Licht koos ervoor om op basis van Microsoft Visual Studio, Microsoft Exchange, Microsoft SQL Server en Microsoft Internet Information Server een flexibele B2B-Internet-applicatie te bouwen die klanten toegang biedt tot het nieuwe SAP-systeem. De implementatie is verzorgd door Info Support. Acordis Industrial Fibers, dochteronderneming van AKZO Nobel, heeft Info Support ingeschakeld voor de bouw van een beheersysteem voor de online productcatalogus, waarvoor ondermeer Visual Studio, SQL Server en Microsoft Internet Information Server (IIS) zijn gebruikt. Voor KPMG Meijburg ontwikkelde Info Support voor haar intranet portal een customer relationship management applicatie en een add-in voor Word op basis van Microsoft Transaction Server, SQL Server, Internet Information Server en Visio. Voor deze ontwikkeling heeft Info Support diverse Microsoft ontwikkeltools gebruikt, waaronder Visual C++ en Visual InterDev.

Gold Certified Partner is het hoogste niveau dat Microsoft-partners kunnen bereiken boven de standaard partnerstatus. De certificering kent zeven categorieën: Microsoft Gold Certified Partner for Enterprise Systems; Microsoft Gold Certified Partner for E-Commerce; Microsoft Gold Certified Partner for Hosting & Application Services, Microsoft Gold Certified Partner for Support Services., Microsoft Gold Certified Partner for Knowledge Management en Microsoft Gold Certified Partner for Business Inteligence.

Info Support is al sinds 1992 gecertificeerd partner van Microsoft. Momenteel heeft Info Support diverse partnerships met Microsoft ingevuld. Zo verzorgt Info Support als geautoriseerd CTEC een uitgebreide reeks opleidingen, examens en consultancy services voor de Microsoft-serverproducten, development tools en Internettechnologie.

Over Info Support
Info Support is opgericht in 1986 en is een innovatief bedrijf, gespecialiseerd in met name data warehousing, e-commerce en Backoffice-Frontoffice integratie. Circa 250 professionele medewerkers bieden een zeer breed dienstenpakket, van advisering, ontwerp en ontwikkeling van bedrijfskritische informatiesystemen tot en met implementatie, beheer, support en opleidingen.