Gemeente Breda

04-07-2001

Breda gunt leerlingenvervoer definitief aan Connexxion

Het leerlingenvervoer van zon 1000 leerlingen van en naar het speciaal onderwijs wordt vanaf het nieuwe schooljaar voor een periode van drie schooljaren door ConneXXion verzorgd. Ook gaat ConneXXion het zwem- en gymnastiekvervoer regelen. Daartoe besloot het college van B&W nadat zij kennis had genomen van de herevaluatie die in opdracht van de rechtbank is uitgevoerd. De rechtbank kwam hiertoe nadat de huidige vervoerder Continental een kort geding aanspande tegen de plannen van de gemeente het leerlingenvervoer te gunnen aan ConneXXion.

Herevaluatie
Het resultaat van de herevaluatie wijkt niet af van het eerdere gunningadvies. Het verschil is dat er een grondigere motivering aan alle beslissingen is toegevoegd. Ook zijn de onduidelijkheden in het gunningadvies en in de offertes van ConneXXion en Continental opgehelderd. De herevaluatie is inhoudelijk uitgevoerd door verkeerstechnisch bureau 'Diepens en Okkema' en juridisch getoetst door de stadsadvocaat. Op basis van de herevaluatie is er geen aanleiding om terug te komen op het eerder door de gemeenteraad genomen besluit en is overgegaan tot definitieve gunning aan ConneXXion.

Europese aanbesteding
Omdat het contract met vervoerder Continental per 1 augustus aanstaande eindigt, volgde de gemeente Breda een traject binnen de regels van de Europese aanbesteding om aan het begin van schooljaar 2001/2002 over een nieuw contract te beschikken. Het verkeerstechnisch bureau 'Diepens en Okkema' uit Eindhoven vergeleek de offertes van ConneXXion en Continental en adviseerde de gemeente Breda het contract te gunnen aan ConneXXion. Continental spande tegen dit besluit een kort geding aan bij de Rechtbank.

Breda, 4 juli 2001