JOH. ENSCHEDE HOLDING

Joh. Enschedé voorziet Luxemburg als eerste land van Euro bankbiljetten

Haarlem, 4 juli 2001 - Luxemburg is het eerste land dat zijn Euro bankbiljetten gereed heeft. Het grootste deel van alle Euro biljetten van Luxemburg zijn gedrukt door het Nederlandse bedrijf Joh. Enschede Banknotes te Haarlem.
Behalve voor Luxemburg en Nederland drukt de Bankbiljettendivisie van het bedrijf Joh. Enschedé tevens Eurobankbiljetten voor 3 andere EU landen. In totaal levert het bedrijf aan 5 landen Eurobankbiljetten en bezet daarmee een prominente rol in de wereld van Euro drukkers.

Gisterenmiddag heeft de Centrale Bank van Luxemburg, op de conferentie 'Campagne d'information Euro 2002', haar inwoners geïnformeerd over de Euro.

Managing Director Bart Melis van Joh. Enschedé Banknotes wees er tijdens zijn presentatie in Luxemburg op dat de Euro de bankbiljettendrukkers voor nieuwe uitdagingen heeft gesteld. 'Het is geen geringe prestatie om 14 miljard bankbiljetten met 14 drukkers op dezelfde wijze binnen de door de Europese Centrale Bank gestelde kwaliteitseisen te drukken. De serie van 7 coupures moet exact gelijk zijn. Verschillen zijn door de ECB niet toegestaan.' Terugkijkend op de afgelopen anderhalf jaar is hij verheugd met het feit dat de onderneming er in is geslaagd om Euro orders binnen te halen uit meerdere Eurolanden. Ook buiten Europa wordt succesvol gewerkt aan het verstevigen van de internationale positie.

Achtergrond informatie
Joh. Enschedé is sinds 1703 actief in de grafische wereld en altijd zelfstandig geweest. Sinds 1814 worden de bankbiljetten voor de Nederlandsche Bank gedrukt. De Bankbiljetten divisie is de grootste divisie van het Joh. Enschedé concern dat verder bestaat uit de volgende werkmaatschappijen:

- Joh. Enschedé Stamps

- Joh. Enschedé Amsterdam

- Joh. Enschedé Van Muysewinkel (Brussel, België)
- Joh. Enschedé Security Solutions (JESS)

- Aestron Design

De verschillende werkmaatschappijen hebben klanten in meer dan 60 landen verspreid over de wereld. Het Joh. Enschedé concern is, naast zijn traditionele grafische activiteiten, tevens actief op het gebied van digitale security. Zo werkt Joh. Enschedé Security Solutions aan biometrische security waaronder Iris Recognition; identificatie aan de hand van de Iris.