BroadVision's business up-date juni 2001

Houten, juni 2001 - BroadVision Inc. (Nasdaq: BVSN, Neuer Markt: BDN), 's werelds toonaangevende leverancier van gepersonaliseerde self-service e-business applicaties, presenteert vandaag de meest recente ontwikkelingen binnen haar bedrijf in de maand juni. De ontwikkelingen omvatten belangrijke veranderingen op het gebied van technologie, producten en samenwerking met klanten en partners.


* BroadVision lanceert Next-Generation B2B Commerce Solutions
* BroadVision One-To-One Enterprise 6.0 nu beschikbaar voor Microsoft Windows 2000

* BroadVision One-To-One Publishing: Content Management product van het jaar

* IDC: "BroadVision beste aanbieder van e-commerce ales en marketing applicaties"

* BroadVision maakt winnaars Business Vision Awards 2001 bekend
* BroadVision's klanten nieuws; Pie S.A., Spaanse Footwear Industry Federation - Childrens Hospital Philadelphia - Northern Trust Company - Rhodes Funiture - Lloyds TSB

* BroadVision's partner nieuws; Sun - Hewlett Packard - IBM - SAS
over BroadVision

BroadVision lanceert Next-Generation B2B Commerce Solutions BroadVision lanceerde deze maand haar nieuwste applicaties: BroadVision Business Commerce 6.0 en BroadVision MarketMaker 6.0. Beide applicaties draaien onder BroadVision's One-to-One Enterprise 6.0, dat tevens J2EE geschikt is.
BroadVision's B2B commerce applicaties bieden de meest geavanceerde personalisatiemogelijkheden. Door de rol-, regel-, en contextgebaseerde personalisering, dynamische pageviews, en de mogelijkheid om informatie op intelligente wijze naar gebruikers over te brengen, worden organisaties in staat gesteld één-op-één relaties met een wijde kring van businesspartners en cliënten te onderhouden. Door gebruik van informatie over cliënten en de mogelijkheid tot gepersonaliseerde interactie, geeft BroadVision organisaties de mogelijkheid om verkopen te vergroten en de waarde van elke zakelijke relatie te maximaliseren.

BroadVision One-To-One Enterprise 6.0 nu beschikbaar voor Microsoft Windows 2000
BroadVision's One-To-One Enterprise 6.0, is vanaf deze maand ook beschikbaar voor platformen zoals Compaq ProLian servers en andere Intel-gebaseerde systemen met daarop een actief Microsoft Windows 2000-account. BroadVision heeft eveneens de intentie om verhoogde functionaliteiten voor Windows gebruikers te ontwikkelen en daarbij ook browser-gebaseerde systeemmanagement capaciteiten te ontwikkelen. BroadVision maakte deze maand eveneens bekend dat in het vierde kwartaal van 2001 applicaties beschikbaar zullen zijn die gebaseerd zijn op de Intel architectuur.

BroadVision One-To-One Publishing: Content Management product van het jaar BroadVision One-To-One Publishing heeft de InfoWorld lezersprijs in de categorie 'Content Management Product van 2001' gewonnen. InfoWorld lezers verkozen BroadVision One-To-One Publishing als favoriete content management product.
"Wij zijn zeer vereerd dat InfoWorld lezers BroadVision One-To-One hebben verkozen als beste keuze voor content management," aldus Chris Grejtak, chief marketing officer bij BroadVision. "Uit het anbieden van de prijs blijkt een enorme waardering voor onze e-business oplossingen."

IDC: "BroadVision beste aanbieder van e-commerce sales en marketing applicaties"
BroadVision is verkozen tot beste aanbieder van e-commerce sales en marketing applicaties in 2000. Dit blijkt uit het IDC rapport: 'e-Commerce Applications Market Forecast and Analysis 2000-2005'. BroadVision laat concurrenten als Art Technology Group, IBM, Oracle, SAP, Siebel en Vignette achter zich.
Het nieuwe rapport van IDC analyseert omzet en marktaandeel van meer dan 300 e-commerce software leveranciers in marktsegmenten zoals B2B-verkoop applicaties, sales en marketing applicaties, ordermanagement applicaties en cliëntservice en support applicaties.

"BroadVision leidt dit marktsegment doordat ze 562 nieuwe cliënten verwierf tot een totaal van 1100 klanten in het jaar 2000. Afgelopen jaar heeft BroadVision tevens Interleaf aangekocht vanwege haar XML-gebaseerde content management applicatie. Daarnaast heeft BroadVision meer dan 15.000 consultants opgeleid om te werken met haar personalisatie en one-to-one marketing applicaties. Met deze applicaties onderscheidt BroadVision zich echt van haar concurrenten", aldus Albert Pang, e-commerce research manager van het IDC rapport. "Verder heeft BroadVision de ontwikkeling in Enterprise Java taal meer aandacht gegeven, waardoor de critici die zeiden dat het platform verouderd en gesloten is, terecht worden gewezen. Daarnaast heeft BroadVision een overeenkomst gesloten met BEA om haar applicaties op de populaire WebLogic applicatieserver te kunnen laten draaien."

BroadVision maakt winnaars Business Vision Awards 2001 bekend Tijdens BVision2001, de jaarlijkse internationale gebruikersconferentie van BroadVision in Las Vegas, Nevada, VS, zijn de prijswinnaars bekend gemaakt van de Business Vision Awards 2001. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve klanten van BroadVision. De winnaars van de 2001 Business Vision Awards zijn:
* United Microelectronics Company (UMC)

* Xerox Corporation

* RS Components

* FleetBoston Financial

NIEUWS OVER KLANTEN VAN BROADVISION

BroadVision ondersteunt meer dan 1.200 klanten wereldwijd vanuit kantoren in 34 landen met consultancy, training en ICT-support. Naast vele anderen zijn in de maand juni onder meer de volgende klanten toegevoegd:

De Pie S.A., de Iniciatives del Calzado -een bedrijf van de Spaanse Footwear Industry Federation (FICE) en 40 fabrikanten van schoeisel en aanverwante artikelen- maakt sinds kort gebruik van BroadVision software om één van Spanje's eerste B2B-marktplaatsten, www.paso-paso.com te bouwen. De paso-paso.com site is ontworpen als een business-tool voor de schoeiselindustrie -een plaats waar bedrijven toegang hebben tot een reeks van diensten en belangrijke informatie voor besluitvorming. Daarnaast is het een platform voor commerciële B2B transacties. De Pie maakt gebruik van een suite van e-business applicaties van BroadVision -waaronder BroadVision Business Commerce- om op deze wijze schoeiselleveranciers, fabrikanten, distributeurs en retailers met elkaar in contact te brengen. Dit contact maakt het mogelijk om kosten te verlagen, eenvoudiger tot bestellingen en transacties te komen, synergie tussen participanten te vergroten en tot slot toegang tot een reeks van services te bieden.

Het Children's Hospital in Philadelphia, het Amerikaanse nummer één kinderziekenhuis, gebruikt sinds kort BroadVisions applicaties om haar internet site tot een echt portaal om te vormen. Het portaal biedt grote voordelen voor zowel patiënten als artsen. Patiënten kunnen op een eenvoudige manier artsen en hun expertise opzoeken. Daarnaast kunnen ze on-line reguliere of specialistische afspraken maken. Ook met vragen over betalingen kunnen ze op de site terecht. De artsen kunnen via de site data over hun patiënten inzien en aanpassen, bijvoorbeeld; opname en afspraken historie, de status van een patiënt en laboratoriumresultaten. Uiteraard wordt de site ook gebruikt om informatie over gezondheid toegankelijk te maken.

De Northern Trust Company heeft deze maand haar persoonlijk financieel service portaal, 'Private Passport' (www.northerntrust.com) gelanceerd. 'Private Passport' wordt ondersteund door een reeks van BroadVision applicaties waaronder BroadVision InfoExchange Portal. De nieuwe site ging live binnen een termijn van zeven maanden. Het is de eerste in een serie van BroadVision gebaseerde portalen die gelanceerd zal worden door Northern Trust. Northern Trust Private Passport bedient op dit moment 35,000 retail klanten. De www.northerntrust.com site maakt het voor deze klanten mogelijk om een persoonlijke portaal te maken waar zij onder meer aandelenkoersen en'real-time' financieel nieuws kunnen zien. Via elk apparaat dat toegang biedt tot internet is het 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk om rekeningen te beheren en toegang to Northern Trust's onderzoek- en financiële planningsinstrumenten te krijgen.

Rhodes Furniture, één van Amerika's grootste (on-line) meubelverkopers, maakt tegenwoordig gebruik van de software applicaties van BroadVision. De recentelijk gelanceerde site trekt meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand. Op de site kan onder meer met een interactieve planner een virtuele ruimte worden ingericht. Hierdoor kunnen klanten bepalen of een bepaalde bank of tafel ook daadwerkelijk past in de ruimte waar ze het neer willen zetten. Verder is de voorraad van het bedrijf real-time in te zien. Een klant weet hierdoor altijd of een bepaald artikel ook daadwerkelijk op één van de 80 winkels af te halen is. Ook de prijzen van artikelen worden on-line real-time bijgehouden.
Lloyds TSB Bank, financieel dienstverlener in het Verenigd Koninkrijk, is één van de nieuwste gebruikers van BroadVision's applicaties. De applicaties van BroadVision zijn gebruikt voor de lancering van het bankportaal voor klein zakelijk verkeer: www.success4business.com. De site biedt succesvolle bedrijfscases aan met online (self-service) industriele en juridische informatie. Daarnaast wordt een on-line directory van bedrijfstakken en belangrijke informatie met betrekking tot wet- en regelgeving aangeboden. Het Lloyds TSB portaal maakt gebruik van BroadVision One-To-One personaliseringsonderdelen.

BroadVision's Partner nieuws

In Las Vegas zijn afgelopen maand de hoogtepunten van de succesvolle samenwerking tussen Sun en BroadVision bekend gemaakt. Eén van de hoogtepunten is het verwerven van het prestigieuze unTone certificaat door BroadVision. De SunTone certificatie is één van de eerste samenwerkingsverbanden in de industrie waarbij Service Provider infrastructuur, operationele werkzaamheden, hardware, applicaties en service gedefinieërd en gecontroleerd worden. Deze samenwerkingsverbanden zetten de trend voor prestaties, veiligheid en beschikbaarheid. Klanten die afhankelijk zijn van deze producten weten dat SunTone gecertificeerde aanbieders, zoals BroadVision, aan de hoogste standaarden voldoen.

BroadVision is toegetreden tot het het Sun Vendor Integrations Program (VIP). "Deze nieuwe relatie met BroadVision is een signaal naar al onze klanten dat zij altijd kunnen rekenen op de beste ondersteuning om de juiste oplossingen voor hen te genereren", aldus Tom Berghoff, vice president van marketing of support bij Sun Microsystems. Afhankelijk van het soort servicecontract mag een klant één van beide bedrijven aanspreken als er vragen zijn over het systeem. Hierdoor profiteert de klant van de gecombineerde kennis van beide bedrijven. Het VIP programma zal per juli 2001 wereldwijd beschikbaar zijn.

Andere hoogtepunten van de samenwerking tussen BroadVision en Sun zijn de voorgenomen integratie van iPlanet applicatieserver (een samenwerking tussen Sun en Netscape) met BroadVision's One-To-One Enterprise 6.0. Tevens is BroadVision geaccepteerd als geautoriseerde licentiehouder van J2EE (Java to Platform, Enterprise Edition). Meer dan 700 BroadVision sites die op een Sun Solaris Operating Environment draaien bewijzen dat de samenwerking tussen Sun en BroadVision bijzonder succesvol is. "Met de autorisatie tot licentiehouder van J2EE versterkt BroadVision haar leidende positie in de ontwikkeling van standaard portable applicaties", volgens Rick Saletta, group manager, Enterprise Java Technologies bij Sun Microsystems Inc. "BroadVision is bezig om haar producten geschikt te maken voor alle J2EE compatible servers. Hiermee bieden zij hun klanten de vrijheid om het beste van het beste te kunnen kiezen."

Eveneens is door BroadVision bekend gemaakt, dat One-To-One Enterprise 6.0 nu ook volledig functioneert met Hewlett-Packard Company's J2EE-gecertificeerde HP Bluestone Total-e-server versie 7.3. Dit maakt het voor klanten mogelijk om hun BroadVision e-businessapplicaties in HP's J2EE-compatible omgeving te laten draaien en verder uit te bouwen.

De alliantie tussen IBM en BroadVision, initieel geformeerd op 8 september 2000, is eveneens verder uitgebouwd. Resultaten in de eerste fase van de BroadVision-IBM relatie zijn onder meer de ontwikkeling van BroadVision One-To-One Enterprise 6.0 (J2EE geschikt) draaiend op een AIX systeem dat tevens DB2 ondersteunt. Het systeem zal in de komende maanden beschikbaar zijn. De relatie tussen IBM en BroadVision is hechter geworden doordat de samenwerking is uitgebreid met de integratie van IBM's WebSphere Application Server en de J2EE-gebaseerde WebSphere MQ met BroadVision's e-business applicatieplatform.

Ander belangrijk nieuws dat bekend gemaakt werd, was het besluit van het SAS instituut, marktleider op het gebied van analytische CRM en datawarehousing, en BroadVision om een wereldwijde strategische overeenkomst aan te gaan. BroadVision's e-business applicaties worden geïntegreerd met SAS' krachting analytische CRM and data warehousing oplossing. Hierdoor krijgen de klanten van SAS en BroadVision de beschikking over een applicatie waarmee informatie over klantencontact, zowel online als offline en uit alle verschillende kanalen verrijkt kan worden. Deze informatie zorgt ervoor dat een onderneming klantenrelaties verder uit kan bouwen door op het juiste moment, on- of offline, de juiste aanbieding te doen.

Over BroadVision
BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Market: BDN) biedt een geïntegreerde suite van gebundelde applicaties voor het ondersteunen van e-commerce transacties en interactie. Grote ondernemingen en overheidsinstanties gebruiken deze applicaties voor inkoop, verkoop en informatie-uitwisseling via draadloze en vaste internetverbindingen. De BroadVision e-commerce applicatiesuite kan de concurrentiepositie en de winstgevendheid van een organisatie verbeteren doordat het deze organisatie in staat stelt om vruchtbare relaties te leggen en te onderhouden met klanten, leveranciers en personeel. De service professionals van BroadVision, die zich gesteund weten door 200 partnerorganisaties wereldwijd, zorgen ervoor dat de implementatie van deze applicaties zich vertaalt in waarde voor de klant. BroadVision ondersteunt meer dan 1.200 klanten wereldwijd vanuit kantoren in 34 landen met consultancy, training en ICT-support. BroadVision is opgericht in 1993 en ging in 1996 naar de beurs (Nasdaq). Het hoofdkantoor van BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië.

Noot voor de redactie (