FNV

Symposium the Workparde
Regio Noord - groningen@vc.fnv.nl

Trekken hoogopgeleiden weg uit het Noorden terwijl het bedrijfsleven ze nodig heeft? Of is het Noorden voor de jongeren niet aantrekkelijk genoeg om er te blijven wonen en werken? Moet de stichting überhaupt doorgaan met haar missie om alle goed opgeleide jongeren van het Noorden te behouden voor het Noorden? Om inzicht te krijgen in deze vragen organiseert stichting The Workparade (een initiatief van de FNV) een symposium. Op 5 juli aanstaande van 09.30 uur tot 13.00 uur, in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Leeuwarden.

Helder beeld
Stichting The Workparade heeft als kerndoel om alle goed opgeleide jongeren uit het Noorden te behouden voor het Noorden. Men roept dat bedrijven in het Noorden staan te springen om deze jongeren en dat diezelfde jongeren wegtrekken. Er zijn echter geen concrete gegevens bekend die deze uitspraken onderschrijven. De stichting kan haar missie alleen volbrengen wanneer zij helder heeft wat het probleem daadwerkelijk is.

Onderzoek
De stichting is onlangs een samenwerkingsverband met het Centrum voor Arbeid en Beleid, de Faculteit Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen en de afdeling Communicatie van de Hanzehogeschool aangegaan. Studenten van de faculteit Sociologie zijn nu bezig met een verkennend onderzoek. Dit onderzoek richt zich o.a. op de aanwezigheid van braindrain, mogelijke spanningen op de arbeidsmarkt die dit met zich meebrengt en de beleving van het imago van het Noorden. Het onderzoek zal zich in eerste instantie tot jongeren op HBO - en academisch niveau beperken.

Uitnodiging voor de pers en media
Bij deze nodigen wij u als vertegenwoordiger(ster) van de media uit om samen met bedrijven, provincies, gemeenten, instellingen en studenten dit symposium bij te wonen op 5 juli aanstaande. De resultaten van dit onderzoek worden op deze dag bekend gemaakt. Het symposium vindt plaats bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken, Heliconweg 62 te Leeuwarden, van 9.30 uur tot 13.00 uur.

Indien u geïnteresseerd bent, verzoeken wij u dit door te geven via ons e-mail - adres: theworkparade@hotmail.com
of via onderstaand telefoonnummer:
Mevr. N. Boter 06 - 11391541

Nadere informatie voor de pers
Marita Lie-A-Tjam
Telefoon 06-11322602

Programma

09.30 uur - 09.45 uur- Ontvangst met koffie en thee 09.45 uur - 09.50 uur- Opening door voorzitter Dhr. H. Brouwer, FNV- Noord 09.50 uur - 10.05 uur- Spreker Dhr. V. Alkemade, VNO - NCW Noord 10.05 uur - 10.20 uur- Spreker Dhr. M. Knap, Kenniscentrum Drenthe 10.20 uur - 10.35 uur- Spreker Dhr. P.B.M. Raumann, Arbeidsvoorziening Noord - Nederland Pauze- Koffie / thee en cake
11.00 uur - 12.00 uur- Presentatie onderzoeksresultaten, met als thema 's:
* Braindrain, een kwestie van vraag en aanbod

* Imago van het Noorden

* Kracht van het Noorden

* Beleidsalternatieven regionale braindrain
12.00 uur - 12.45 uur- Gelegenheid tot vragen en discussie 12.45 uur - 12.55 uur- Samenvatting en conclusie door Dhr. R. Boelsma, MKB-Noord 12.55 uur - 13.00 uur- Slot en dankwoord door de voorzitter, Dhr. H. Brouwer Indien u niet in de gelegenheid bent de hele morgen aanwezig te zijn, adviseren wij u om 12.45 uur aanwezig te zijn bij de samenvatting.

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.