Politiebericht Friesland: Friesland 5-07-2001
Politieberichten van 5/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: verkrachting
Afgelopen woensdag zijn in Drachten opnames gemaakt voor het Tv-programma `Opsporing Verzocht`. Deze opnames zullen worden uitgezonden op maandag 9 juli 2001 om 22.00 uur op Nederland 1. Er zal in deze uitzending aandacht worden besteed aan de laatste verkrachtingszaak in Drachten, die van zaterdag 16 juni, omstreeks 16.40 uur in de Passchier Bollemanstraat. Onder anderen komen het signalement en de kleding van de verdachte nogmaals aan de orde. De recherche werkt nog met 12 rechercheurs aan deze zaak.

Twijzelerheide: diefstal auto
Donderdag tussen 00.30 en 05.00 uur werd vanaf It Heideloantsje een personenauto, merk Nissan Bluebird, kleur blauw, voorzien van het kenteken YH-94-PD, gestolen. De eigenaar, een 60-jarige inwoner van Twijzelerheide, heeft aangifte gedaan.

Burgum: brand woning
Donderdag omstreeks 10.25 uur rukte de brandweer uit naar een brandmelding in een woning aan de Prins Bernhardstraat. Ter plaatse bleek dat de bewoner, een 44-jarige inwoner van Burgum, het pand had verlaten, terwijl de pan met vlees nog op het brandende gasstel stond. Het gevolg hiervan was rookontwikkeling en stank, hetgeen door de buren werd opgemerkt, die daarop de brandweer hebben gebeld. Nadat het gasknop was dichtgedraaid, behoefde de brandweer niet meer in actie te komen. De schade bleef beperkt tot een portie verbrand vlees.

Hurdegaryp: storing spoorbomen
Donderdag tussen 07.30 en 08.15 uur deed zich een storing voor in de spoorwegovergang in de Rijksstraatweg. De spoorbomen bleven dicht, hetgeen een lange file aan weerszijden van de bomen tot gevolg had. Ter plaatse verkeersregelend opgetreden en na driekwartier was de storing verholpen. Wat de oorzaak van de storing is geweest, is niet bekend.

Garyp: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 08.10 uur vond op de Waldwei onder Garyp een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 32-jarige inwoner van Drachten remde met zijn auto af voor een voor hem stilstaande file. Op het moment dat hij bijna stilstond, werd hij van achteren aangereden door een bestelauto, die bestuurd werd door een 30-jarige inwoner van Appelscha. De inwoner van Drachten raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Grou: verkeerscontrole
Donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur werd op de Rijksweg A32 onder Grou een verkeerscontrole gehouden. Aldaar worden op dit moment wegwerkzaamheden uitgevoerd en is ter plaatse een snelheidsbeperking en een inhaalverbod van kracht. 11 bestuurders werden bekeurd ter zake het negeren van het inhaalverbod en twee bestuurders kregen een bekeuring ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272