Ministerie van Defensie



Persberichten


The Red Arrows

Red Arrows, team van wereldklasse

03-07-2001

Special: Open Dagen vliegbasis Leeuwarden

Wie het programma voor de Open Dagen van de luchtmacht op de vrijdag 6 en zaterdag 7 juli op de vliegbasis Leeuwarden bekijkt, kan maar één conclusie trekken: het is de moeite waard om naar Friesland te gaan. Een van de absolute hoogtepunten is de aanwezigheid van het Engelse demonstratieteam The Red Arrows. Dit formatieteam van de Royal Air Force behoort bij de absolute wereldtop.

Het team bestaat uit negen vliegtuigen van het type Hawk. Het zijn straaltrainers die normaal bij de Engelse luchtmacht en een aantal andere luchtmachten worden gebruikt voor de opleiding van vliegers. Dankzij hun bijzondere rode beschildering, gekleurde rook en vooral hun ongekend precies uitgevoerde vliegmanoeuvres, trekken de 'Reds' bij iedere vliegshow volop de aandacht. Onder leiding van 'Red One', Wing Commander Andy Offer treden 'The Red Arrows' deze zomer liefst zeventig keer op in Groot-Brittannië, België, Tsjechië, Frankrijk èn Nederland.(foto: Red Arrows/E.J. van Koningsveld)

In Leeuwarden treden 'The Red Arrows' twee keer op. Op vrijdag 6 juli bij aankomst rond de klok van half vijf en op zaterdag 7 juli net voor elf uur (tijden onder voorbehoud).


* Klik hier voor het dossier 'Open Dagen vliegbasis Leeuwarden'

* Klik hier voor de internetsite van de Red Arrows