Gemeente Dalfsen

03-07-2001

POORTEN NAAR HET VECHTDAL WAGENWIJD OPEN

DALFSEN - Dalfsen, Hardenberg en Ommen zetten de poorten naar het Overijssels Vechtdal wagenwijd open voor de recreant. Dat was al zo, maar zal vanaf 6 juli nog eens extra benadrukt worden met een aantal opvallende welkomstborden langs de invalswegen naar het Vechtdal. De portefeuillehouders recreatie en toerisme onthullen vrijdag het eerste bord aan de Hessenweg bij Dalfsen.

De plaatsing van de welkomstborden is het resultaat van de activiteiten van de Stuurgroep Overijssels Vechtdal. De stuurgroep is een overlegplatform, waarin de portefeuillehouders recreatie en toerisme van de Vechtdalgemeenten vertegenwoordigd zijn. Samen willen zij de bekendheid van het Vechtdal als recreatief gebied vergroten. Onder andere het 'poortenproject' waarvan de welkomstborden een uitvloeisel zijn, maakt deel uit van de activiteiten. De stuurgroep vindt het belangrijk dat recreanten zich ervan bewust zijn dat zij in het Vechtdal zijn. Daarom is er een gebiedslogo ontwikkeld dat op diverse manieren toegepast zal worden in het gebied.

In totaal worden er acht welkomstborden geplaatst langs provinciale toegangswegen. Op de borden staat de tekst 'Welkom in het Vechtdal' in combinatie met het vrolijke Vechtdal-logo. Voorts staan de namen van de drie Vechtdalgemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen op het welkomstbord.