PERSBERICHT

TISCALI B.V. NEEMT SONERA PLAZA NEDERLAND OVER

Maarssen, 6 juli 2001 - Tiscali B.V., het voormalige World Online B.V. de Nederlandse dochteronderneming van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), heeft vandaag bekend gemaakt met Sonera Plaza Oy een overeenkomst te hebben getekend voor de overname van Sonera Plaza Nederland B.V. Met de overname van Sonera Plaza Nederland B.V. zullen de Sonera Plaza portal en de internet activiteiten voor de betalende consumenten, de inbel-abonnees en de zakelijke klanten voor ADSL, ISDN en leased lines verkeer overgaan. De overname past in Tiscali's strategie om haar positie in Nederland verder te versterken. Financiële gegevens met betrekking tot de transactie worden niet bekend gemaakt.

Na de afronding van de transactie zullen de abonnees van Sonera Plaza nader worden geïnformeerd.

Dit is de volgende stap in het herstructureringsproces dat Sonera Plaza Oy in mei van dit jaar startte door de verkoop van de internettoegangdienst via de kabel aan PrimaCom Nederland B.V. Hierop volgt nu de verkoop van haar overige internettoegangsdiensten en haar portaldiensten aan Tiscali B.V. De transactie heeft geen invloed op de overige Nederlandse dochterondernemingen van Sonera.

Voor informatie: Margaret van Kempen, 070 - 346 3760

Over Tiscali B.V.:
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochteronderneming van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773). Tiscali, een van de grootste en snelst groeiende internet communicatiebedrijven in Europa, levert toegang tot het internet en biedt een breed scala aan content, toepassingen en diensten aan 16 miljoen geregistreerde abonnees waarvan 7 miljoen actief (31 maart 2001). Hiermee genereert zij maandelijks een internetverkeer van 3,4 miljard minuten en meer dan 9.5 miljoen bezoeken op haar websites. Tiscali is officieel genoteerd aan de Nuovo Mercato in Milaan.
Website Tiscali B.V. is nu nog : www.worldonline.nl. Corporate website Tiscali : www.tiscali.com

Over Sonera Plaza:
Sonera Plaza Nederland BV is de Nederlandse dochter van Sonera Plaza Ltd. Met 244.000 abonnees en 1,5 miljoen unieke maandelijkse bezoekers is Sonera Plaza Ltd, een 100% dochteronderneming van Sonera (HEX:SRA, NASDAQ:SNRA), Finlands marktleider op het gebied van Internetdiensten. Sonera wil een toonaangevend centrum voor Internettransacties worden waar een ruim aanbod van financiële en e-commerce diensten, media en entertainment wordt gecombineerd. Sonera Plaza ontwikkelt haar diensten voor zowel draadloze als vaste terminals. Pro forma bedroegen de inkomsten van het bedrijf in 2001 ca. EUR 46 miljoen.
Website Sonera Plaza Nederland BV: www.soneraplaza.nl

Voor informatie: Jeroen Bruins Slot, telefoon 010 - 245 4545