Gemeente Gent

O u d V l e e s h u i s h e r l e e f t (06/07/2001)

Terwijl de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen streekproducten promoot, zijn aanloop neemt voor de inrichting van een promotiecentrum tegen het jaareinde, lanceert deze vereniging zich tijdens de Gentse Feesten (14 tot en met 23 juli) met een spraak- en tegelijk smaakmakend programma. Dagelijks kan men er terecht voor een ontbijtshow met bekende artiesten en dagelijks staan er van 15 tot 18 uur groepen uit Oost-Vlaanderen geprogrammeerd. De entree is gratis.

Om dit mogelijk te maken, voorzag het stadsbestuur het Oud Vleeshuis van de technische uitrusting, die het sinds jaar en dag moest missen en waardoor zowel de activiteiten als de herbestemmingsmogelijkheden op een laag pitje bleven.

Daar komt nu verandering in, want op zaterdag 7 juli spuit niet alleen de historische pomp op de Groentenmarkt opnieuw water, maar wordt tegelijk van een gloednieuw publiek sanitair opengesteld.

De nutsdiensten werkten zich de voorbije dagen uit de naad om een kluwen aan kabels onder de Pensmarkt te ontwarren en een hoogspanningskabine te voeden. Hiermee raakt het chronisch stroomtekort in deze sector opgelost en kan men het gewezen Vleeshuis meteen van de nodige energie voorzien.

Een toilet voor personen met een handicap en een sanitaire groep op de verdieping zullen tijdens de Gentse Feesten dagelijks toegankelijk zijn van 9 tot 24 uur. Nadien zullen deze toiletten dagelijks beschikbaar blijven voor het publiek. Dit initiatief kadert in een stedelijk plan voor de inrichting van sanitaire voorzieningen in het centrum.

De historische muurschildering, die vroeger met panelen was afgeschermd, wordt opengewerkt en zal vanop een stalen loopbrug van dichtbij kunnen worden bewonderd vanaf 7 juli. Na het bouwverlof krijgt ook de gewezen gildekamer op de verdieping een opfrissingsbeurt.

Informatie

Dienst Facility Management - Gebouwen, Sint-Salvatorstraat 16, 9000 Gent, tel. (09)266 58 00, fax (09)266 58 49, e-mail tdg@gent.be

Bevoegd

de heer Frank Wijnakker, schepen van Financiën, Stadseigendommen en Sport.