Tineke Timmerman
T-Time Productions

Friday 6 juli 2001 * Melkweg - Amsterdam

EXHALE@ Old Room:
DJ's Tina, I4E, Carlito ~ MC Ruffnas
Special Guest: Stanton Warriors (UK) (Dominic B.)
Special Soul Treatment: Big Boy Caprice ~ Exhale Dancers (Courtesy of Renske & Urvin)

CHOCOLATE @ Old Room:
DJ's Mr Wix, Real, Edzon & MC Fitt
Upstairs: Theater voorstelling 'Te Water', met daarna Lounge beats van DJ Uvo

VVK FL 20,00 ex lidmaatschap @ AUB, Postkantoren, Melkweg, Fatbeats & regular addresses
Deurprijs: Fl 22,50 ex lidmaatschap.
www.geocities.com/ttime_prod / www.melkweg.nl
info@ttimeproductions.com


Wat is er gaande in de wereld van de UK Garage in Nederland?

Na het succes van vorig jaar van Artful Dodger, Shanks & Bigfoot, Wookie en Zed Bias, lijkt het genre versplintert nadat het in Nederland zijn underground credits niet meer kon houden. Maar in London is er de nieuwe wereld van Breakbeat-Garage waar maar één naam op ieders lippen ligt: 'Stanton Warriors'.

Stanton Warriors werden bekend door hun mixes van Gabrielle en Azzido da Bass; dit jaar mixten ze Fatboy Slim en Macy Gray. Hun meest bekende track was echter 'Da Virus'.

Maar Stanton Warriors zijn geen nieuwkomers in de scene. Ze maken al flink wat jaren muziek, maar de recente uitspatting van prachtige producties heeft hun ster hoog aan de hemel gebracht.

De samenwerking tussen Dominic B. en Marc Yardly zal volgens dotmusic.com leiden tot dezelfde status als Bassment Jaxx. Vandaar dat ze waarschijnlijk ook gecontracteerd zijn door Bassment Jaxx's platenlabel. Deze zomer releasen ze een mix-cd in de serie van 'Sound of the Pirate'.

Vandaar dat het de tijd is dat T-Time Productions Stanton Worriors plaatst tussen lange lijst van special guests welke we de afgelopen 1 ½ jaar hebben mogen verwelkomen (Artful Dodger, Wookie, Zed Bias, Mickey Simms, DJ Femme Fatale).

Oorspronkelijke uit Bristol, draaide Dominic van alles tussen hiphop en funk tot wel de hardere, dubbier versie van US Garage. Op 6 juli is de verwachting gericht om een mix van de wat steviger breakbeat garage en de funky tunes van 2-step.

Bron: Drum Rhythm Festival / Ministry of Sound.