PERSBERICHT

Amsterdam, 6 juli 2001

Genie.nl start eind 2001 met GenieMobile
GENIEMOBILE DRIJVENDE KRACHT ACHTER ADOPTIE MOBIEL INTERNET

Het online telefoonbedrijf GenieMobile van Genie in Groot-Brittannië verkocht in juni dagelijks aan tussen de 800 en 1.400 klanten een mobiele WAP-telefoon. WAP-pageviews via Genie stegen het afgelopen kwartaal met 37 procent naar een gemiddelde van 103 miljoen per maand. GenieMobile biedt online shopping, customer care, billing- en fulfilment-diensten. Dit e-management systeem biedt klanten gemak en snelheid bij en na de aankoop. Bovendien worden besparingen door een lagere overhead doorgegeven aan de klant. In tegenstelling tot de trend in de verkoop van mobiele telefoons, verkoopt Genie Mobile meer abonnementen (+65 procent) dan prepaid. Onderdeel van de abonnementen is onbeperkt WAP. Populaire nieuwe applicaties waren WAP-chat, voicemail-begroetingen door celebrities en het downloaden van ringtones en icons.

Genie.nl heeft vorige week aangekondigd dat het eind 2001 in Nederland de verkoop van telefoons via internet zal uitbouwen. De Nederlandse operatie van GenieMobile zal gebaseerd worden op het Engelse GenieMobile-model, maar kan daar op onderdelen van afwijken vanwege lokale marktverschillen. Hoe het er precies uit zal zien en welke merknaam het gaat dragen is op dit moment nog niet bekend. De invulling gebeurt in goed overleg met zusterbedrijf Telfort.

Voor het Engelse persbericht ga naar
http://www.dlvpr.nl/cgi-bin/pers/pdoc_dlv.pl?PR470

Over Genie.nl
Genie.nl (www.genie.nl, wap.genie.nl) werd in augustus 2000 in Nederland geïntroduceerd. Als open portal biedt Genie.nl vaste en mobiele internetdiensten aan iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon en toegang heeft tot internet. Het aanbod bestaat uit informatie-, communicatie-, entertainment- en m-banking en e- en m-commercediensten via web, WAP en SMS. Genie.nl breidt haar web- en WAP-portal voortdurend uit met nieuwe diensten die het leven gemakkelijker en leuker maken. Genie.nl werkt samen met de Postbank en Telfort aan een project om 500.000 Postbank-klanten m-bankieren te bieden. Genie.nl heeft momenteel ruim 700.000 geregistreerde gebruikers.

Genie is de mobiele internet divisie van British Telecom. Genie levert topkwaliteit content via haar web- en WAP-portals naar vaste en mobiele apparaten over de hele wereld. Genie werkt in de UK samen met grote internetportals als AOL, MSN, Yahoo! en Freeserve, waardoor gebruikers van die portals hun e-mail via Genie kunnen benaderen. Op dit moment heeft Genie web- en WAP-portals in Duitsland, Frankrijk, Hong-Kong, Italië, Japan, Korea, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en een WAP-portal in Maleisië. Wereldwijd heeft Genie op dit moment meer dan 5,5 miljoen geregistreerde gebruikers.

###