Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-07-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 6 juli 2001

Dagelijkse berichten

Hoogezand: gewonden bij ruzie
Een 42-jarige vrouw en een 16-jarige meisje, beiden uit Hoogezand zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een ruzie met een nog onbekende man in het Gorechtpark in Hoogezand. De ruzie ontstond toen het 16-jarige meisje de man nabij de vijver in het Gorechtpark aantrof en hem herkende als zijnde de man die dinsdag een 15-jarige meisje uit Hoogezand in de Vijver had gegooid. Het kind toog naar huis en meldde haar 42-jarige moeder dat ze de man had gezien en herkend. De vrouw ging daarop met een fototoestel naar de vijver en maakte een aantal fotos van de man. Die werd daarop agressief en sloeg de vrouw. Die liep licht hoofdletsel op. Het 16-jajrige meisje dat met haar moeder mee was gegaan werd eveneens door de man aangevallen. Zij werd geschopt en liep letsel op aan haar hals. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. De dader werd niet meer door de politie aangetroffen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Rottum: gewonden bij ongeval
Bij een frontale botsing tussen twee autos op de Usquerderweg in Rottum zijn donderdagmiddag beide bestuurders gewond geraakt. Een 60-jarige man uit Amsterdam reed in zijn auto in de richting van Kantens. Door nog onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto op de linker weghelft terecht en botste frontaal op een tegemoetkomende bestelauto, bestuurd door een 55-jarige vrouw uit de gemeente Bedum. Beide automobilisten zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Hoogezand: geluidsapparatuur in beslag genomen
De politie heeft donderdagavond de geluidsapparatuur en de TV van een 28-jarige man uit Hoogezand in beslag genomen. De man veroorzaakte door middel van de geluidsapparatuur in zijn woning aan de Ferdinand Bolstraat zoveel overlast dat omwonenden klaagde bij de politie. Agenten constateerden inderdaad overlast en waarschuwden de man. Korte tijd later meldden omwonenden opnieuw overlast. Een politiepatrouille constateerde opnieuw luide muziek die vanaf de straat duidelijk hoorbaar was. De bewoner echter vond dat zijn muziek niet te hard stond en weigerde de apparatuur zachter te zetten. Daarop is de apparatuur in beslag genomen. Toen de muziek werd afgezet bleek dat ook de TV van de man erg hard aan stond. Ook dat apparaat wilde de man niet zachter zetten. Daarop is ook de TV in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Oldehove: auto in sloot
Aan de Noordhornerweg in Oldehove raakte donderdagnacht een 21-jarige man uit Oldehove met zijn auto in de sloot. De man reed in de richting van zijn woonplaats en raakte door onbekende oorzaak met zijn wagen in de linkerberm. Bij een stuurcorrectie schoot de auto de weg over en belandde op de kop in de rechts van de weg gelegen sloot. De bestuurder raakte niet gewond. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Uithuizen: doorrijden na aanrijding
De politie heeft donderdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 54-jarige vrouw uit de gemeente Eemsmond. De vrouw parkeerde haar auto op het Kerkplein in Uithuizen en botste daarbij met de trekhaak van haar wagen tegen een andere geparkeerde auto aan. Daardoor ontstond aan die auto schade. De bestuurster constateerde de schade maar verliet te voet de parkeerplaats. Ook bij terugkomst bij haar wagen liet de ze schade ongemoeid. Getuigen echter noteerden het kenteken van de auto en meldden het voorval bij de politie. De vrouw werd nabij het politiebureau staande gehouden en bekeurd voor het verlaten van de plaats van de aanrijding zonder de identiteit van haarzelf en de auto achter te laten. Ze verklaarde de schade wel te hebben opgemerkt maar niet te weten hoe daarmee om te gaan.

Stadskanaal: controle autogordels
De politie heeft donderdag morgen een controle op het dragen van autogordels gehouden op de Hoofdstraat in Stadskanaal. Daarbij werden 40 autos gecontroleerd. Zeven mensen kregen een boete van 90 gulden voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: agressieve man (22) aangehouden
De politie werd donderdagnacht gewaarschuwd door beveiligingspersoneel dat een 22-jarige man uit Groningen op de Grote Markt zich agressief gedroeg en op ruzie op was. De agenten zagen de man een glas kapot gooien, pogen een passerende bromfietser te slaan en tegen een taxi aanschoppen. Hij werd aangehouden en een 22-jarige man die de aanhouding probeerde te verhinderen werd ook opgepakt. Beide mannen zitten vast voor nader verhoor.

Groningen: aanrijding met taxi; passagier naar ziekenhuis Een 25-jarige automobilist uit Assen reed op het kruisingsvlak van de Europaweg met de Sontweg plotseling naar links en raakte de rechterflank van een 42-jarige taxichauffeur uit Beerta. De taxi werd gelanceerd en kwam tegen een verkeerslichtpaal tot stilstand. Een in de taxi zittende 63-jarige vrouw uit Ter Apel raakte gewond aan haar gezicht en is naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Assen bleek in een onverzekerde auto te rijden en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Gedempte Zuiderdiep werd donderdagnacht een 22-jarige automobilist uit Tweede Exloermond betrapt op het rijden onder invloed (0.85 promille). De man bleek in het bezit van acht XTC pillen en is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: autos in beslag genomen na herhaald rijden zonder rijbewijs

Bij twee verkeerscontroles op de Europaweg en de Wibenaheerd trof de politie donderdag twee bestuurders aan die niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Op de Wibenaheerd liep een 26-jarige Stadjer tegen de lamp en op de Europaweg een 25-jarige man uit Nijmegen. Omdat beide mannen in korte tijd voor de derde keer werden betrapt op het rijden zonder een geldig rijbewijs zijn in overleg met justitie de autos in beslag genomen.

Groningen: benzinedief aangehouden
Een benzinepompstation aan de Laan 1940 1945 meldde donderdagochtend aan de politie dat een 32-jarige automobilist uit Zuidbroek getankt had zonder te betalen. Agenten troffen de automobilist in het Stadspark aan en hij werd aangehouden. De man bekende de diefstal en krijgt een proces-verbaal.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30ct. per minuut)