Screenproof: drukproeven beoordelen op het scherm

Amstelveen, 6 juli 2001 - Hewlett-Packard en Best GmbH brengen Screenproof op de markt, een krachtige oplossing voor het beoordelen van afdrukvoorbeelden op het scherm. Screenproof is bedoeld voor bedrijven die diensten leveren op het gebied van afdrukken, reproduceren, uitgeven, imaging, kopiëren en scannen. Zij kunnen met Screenproof in elke fase van het digitale productieproces op het scherm het exacte afdrukresultaat weergeven en beoordelen.

Screenproof is door Best ontwikkeld voor HP DesignJet-printers en gebaseerd op de ICC-standaard. Op de nieuwe technologie is ondertussen octrooi aangevraagd. Met Screenproof kunnen met inkjet proof (RIP) systemen de kleuren van een drukproef betrouwbaar en nauwkeurig worden beoordeeld op het originele raster. De originele rasters zijn gebaseerd op one-bit bestanden om de snelheid te verhogen. Met het RIP-proces kan alle rasterinformatie worden gegenereerd en kunnen films, platen en kleurenscheidingen later worden gemaakt.

Screenproof biedt de volgende voordelen:


* complete scherminformatie voor film, plaat of digitaal afdrukken;
* exact voorspellen van het afdrukresultaat;

* resolutie tot 200 lpi (lines per inch);

* zeer accurate kleuren;

* standaard ICC-profielbeheer;

* hoge snelheden;

* lage kosten;

* flexibele integratie in workflowsystemen voor commercieel afdrukken;
* nieuwe mogelijkheden voor alle commerciële afdrukmethodes;
* maakt lamineren overbodig.

HP en Best bieden de volgende drie oplossingen aan:


* Best Screenproof software in combinatie met de HP Designjet 1000-serie voor resoluties tot 110 lpi, het CMYK-inkjetafdruksysteem, een breedte van 36 inch en hoge snelheden. De verkoopadviesprijs van deze complete oplossing is vanaf EUR20.400,--, inclusief software en printer.
* Best Screenproof in combinatie met HP Designjet 5000 serie voor resoluties tot 150 lpi, het CMYKcm inkjetafdruksysteem (Dye of UV), een breedte van 42 inch of 60 inch, hoge snelheden en afdrukbeheer op afstand met HP WebAccess. De verkoopadviesprijs van deze complete oplossing is vanaf EUR23.100,--, inclusief software en printer.

* Best Screenproof in combinatie met HP Designjet 800 serie voor de hoogste resoluties (tot 200 lpi), het CMYK-inkjetafdruksysteem en een breedte van 24 inch of 42 inch. De verkoopadviesprijs van deze complete oplossing is vanaf EUR17.400,--, inclusief software en printer.

Best

Best GmbH is opgericht in 1994 en gevestigd in Krefeld, Duitsland. Het bedrijf is wereldleider op het gebied van software RIP-oplossingen op basis van inkjet-technologie, zoals Bestcolor Medium, XL, XXL, Laser en Designer Edition. Op de CeBIT in maart van dit jaar werd daarnaast Screenproof aangekondigd. Productinformatie is te vinden op http://www.bestcolor.com. Best heeft een wereldwijd distributienetwerk, dochterondernemingen in Amerika en Maleisië en kantoren in Shanghai, Hongkong en Zuid-Amerika.

Hewlett-Packard

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersoon voor de redactie:

(