Politiebericht Eindhoven e.o. 6-07-2001

1ePersberichtvrijdag6juli2001


Politieberichten

Eindhoven: Snorfietser aangehouden
Donderdagmiddag rond 15.25 uur raakte bij een aanrijding op de Tongelresestraat een 18-jarige snorfietser uit Veldhoven licht gewond. Hij reed daar over het fietspad naar de kruising Insulindelaan Tongelresestraat en fietste rechtdoor. Een 45-jarige automobiliste uit Eindho-ven reed in dezelfde richting naar genoemde kruising. Daar aangekomen draaide zij rechtsaf de Tongelresestraat in en verleende niet de vrije doorgang aan de snorfietsers. De snorfietser kwam ten val en liep enkele schaafwonden op. De snorfietser, die niet in het bezit was van de vereiste papieren, gaf niet zijn juiste personalia op. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 4.30 uur is op de Fellenoord een 30-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 2,00 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Bedreiging
Vrijdagmorgen om 9.10 uur is op de Tinelstraat een 27-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij op de Fellenoord een 45-jarige automobilist uit Eindho-ven afgesneden. Toen zij voor het roodlicht in de Elisabethtunnel stopten, sprak de 45-jarige Eindhovenaar de 27-jarige man daarover aan. Die nam dat niet en dreigde daarop met een mes. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 27-jarig Eindhovenaar deed vrijwillig afstand van het bij hem aangetroffen mes.

Helmond: Fietser gewond
Bij een ongeval op de kruising Jan van Vlissingenhof Knippenberghof raakte donderdag-middag rond 16.25 uur een 12-jarige fietser uit Helmond gewond. Hij fietste daar de kruising op en verleende geen voorrang aan een 54-jarige fietser uit Gemert die op genoemde kruising reed. De jongen klaagde over pijn aan de borst. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen om 7.30 uur is op het parkeerterrein van het Ameidepark een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor trof de gewaarschuwde politie de man in de achtertuin van een woning op de Beelsstraat aan. Hij hing daar met zijn hoofd en armen door een bovenlicht van de woning. De man wist zich uit de voeten te maken. Hij is even daarna aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in woning
Tussen donderdagavond 22.45 en vrijdagmorgen 6.50 uur is ingebroken in een woning op de Klarinetstraat. Aan de achterzijde is het slot van de achterdeur geforceerd. Uit de woning zijn een DVD-speler en afstandsbediening van een video gestolen.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Donderdagavond tussen 20.45 en 22.30 uur is in de Sondervick een verkeerscontrole gehouden. 8 automobilisten kregen een bon voor: 6x geen gordel dragen en 2x een ongeldig APK.

Geldrop: Verdachte aangehouden
Donderdagavond rond 18.45 uur trof de gewaarschuwde politie op de Reinoutlaan een 32-jarige fietser uit Geldrop aan. De man had een doorgeknipte carkit met autotelefoon, een autoradio, een gsm, een verrekijker en enkel cds in een plastic tas bij zich. De aangehouden verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag rond 16.55 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Molenstraat Heuvel Langstraat Dommeldalseweg een 53-jarige fietster uit Geldrop gewond. Zij fietste over de Molenstraat naar genoemde kruising. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan de 37-jarige automobiliste uit Geldrop die van rechts kwam. De fietster raakte gewond aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Budel Dorplein: Verdachte aangehouden
Donderdagavond rond 21.25 uur is op de Hoortweg een 41-jarige man uit Budel Dorplein aangehouden. Kort daarvoor had hij vanuit zijn achtertuin aan de Sepulchrestraat enkele dakpannen naar zijn buurvrouw gegooid. Hij was geïrriteerd geraakt omdat de buurvrouw in haar tuin de bloemen water gaf. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen om 3.10 uur is op de Hertog Godfriedstraat een 25-jarige man uit Valkens-waard aangehouden. Kort daarvoor had hij in de woning van zijn ex-vriendin een tafel en de luxaflex van de voordeur vernield. De gewaarschuwde politie verzocht de man te vertrekken, waaraan hij voldeed. Even later verscheen de man weer bij de woning van zijn ex-vriendin. Hij drong de woning binnen en viel haar lastig. De ter plaatse gekomen politie vorderde de man te vertrekken, waaraan hij niet voldeed. Na aanhouding is verdachte voor verhoor over-gebracht naar het politiebureau.

Heeze: Ramkraak
Vrijdagmorgen rond 4.40 uur is ingebroken in een winkel op de Jan Deckersstraat in Heeze. Met een auto werd de voordeur vernield. In het pand zijn een aantal vitrines vernield. De daders wisten diverse gouden sieraden buit te maken. Door de kraak ontstond schade aan de winkelpui.

Heeze: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 22.00 en vrijdagmorgen 5.00 uur is vanaf de Aangelagen een rode personenauto, Nissan Primera 2.01, kenteken DS-PV-64, gestolen.

Nuenen: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag rond 14.15 uur is een 63-jarige vrouw uit Lieshout slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Zij was aan het winkelen op de Parkstraat. Toen zij wilde afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ruim zestig gulden.