Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 6-07-2001 Politieberichten district Kerkrade
Vrijdag 6 juli 2001 - 12.15 uur

Landgraaf; insluiper aangehouden
Donderdag 5 juli kreeg de politie om 11.25 uur een melding dat een onbekende man een woning aan de Reeweg in Landgraaf was binnen gegaan terwijl hij daar niets te zoeken had. Ter plaatse bleek dat de 55
-jarige bewoner een hem totaal onbekende man in zijn huis aangetroffen had die, toen hij met de bewoner geconfronteerd werd, hem vroeg of hij een bepaald persoon was. De bewoner wist de onbekende uit de woning te praten en belde de politie. Na een grondig onderzoek werd op de Kantstraat de 28-jarige in Herzogenrath wonende verdachte aangehouden. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij nog een gevangenisstraat van 112 dagen moest ondergaan voor onder andere eerder gepleegde inbraken. Voorlopig blijft hij dus ingesloten.

Landgraaf; inbraak in kantine
Tussen woensdag 4 juli 19.30 uur en donderdag 5 juli 09.00 uur werd ingebroken in de kantine van de speeltuin aan de Puddelerweg in Landgraaf. Men kwam binnen door een raam te verbreken. In de kantine werd de inhoud van vier diepvriezers, twee koelkasten en een keukenkastje geplunderd. De buit bestond ui een grote hoeveelheid ijs, bier, koffie, broodjes en frikadellen Ook werd de inhoud van de fooienpot (ongeveer fl. 200,=) ontvreemd. Het totale schadebedrag is niet bekend.

Eygelshoven; vernieling
Een 25-jarige kamerbewoner van een pand aan de Veldhofstraat in Eygelshoven vernielde vrijdag 6 juli om 02.15 uur een ruit van een deur van een medebewoner. Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de insluiting en voorgeleiding voor de hulpofficier van justitie pleegde hij verzet door onder andere te schoppen. Ook bedreigde hij enkele politiemensen met de dood. De verdachte werd ingesloten en op hem zal snelrecht worden toegepast.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)