Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-07-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 13.05 uur) Vrijdag 6 juli 2001

Sittard, automobilist met 3 promille achter het stuur: Donderdag 5 juli 2001 is een 42 jarige inwoner van Sittard aangehouden nadat deze op de Markt in Nieuwstadt tegen een paaltje was gereden en daarna van de ongevalsplek was weggereden. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
Een getuige meldde de politie donderdagavond omstreeks 19.50 uur dat de bestuurder van een personenauto tegen een paaltje op de Markt in Nieuwstadt was gereden en daarna was weggereden. De politie controleerde de betreffende personenauto op de Susterenderweg. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek al vlug de oorzaak. Overmatig alcoholgebruik. De bestuurder werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar moest de automobilist zijn medewerking verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 3 promille, een zesvoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholgebruik. Tegen de inwoner van Sittard is proces-verbaal opgemaakt waarbij hij werd gedagvaard. Hij zal zich op 19 september 2001 in het kader van snelrecht bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden. Het paaltje op de Markt in Nieuwstadt bleek wel aangereden te zijn maar er werd geen schade veroorzaakt.

Stein, boetes wegens mishandeling:
Twee inwoners van Maastricht zijn donderdagnamiddag 5 juli door de politie aangehouden nadat zij in het Steinerbos elk een mishandeling pleegden. Zij kregen elk een boete opgelegd van fl. 625,-. Bezoekers van het Steinderbos ergerden zich donderdagmiddag aan het gedrag van enkele jeugdige 14 en 15 jarigen. Deze jeugdigen gooiden blikjes op de peuterspeelweide weg (niet in de afvalbak) en een schoot een sigarettenpeuk weg zonder deze te doven. Enkele ouders van kleine kinderen maakten over het gedrag van de jeugdigen een opmerking en vertelden waarom zij de opmerking plaatsten. De kleine kinderen zouden zich kunnen snijden of hun blote voetjes kunnen verbranden aan de niet uit gemaakte peuk. Op een verzoek de rommel op te ruimen werd geen gevolg gegeven. In de tijd dat een badmeester gevraagd werd om hulp te bieden liep op de peuterspeelweide de zaak uit de hand. De jeugd begon te treiteren en te beledigen en er bleef een gespannen sfeertje hangen. Toen het weer begon te veranderen begonnen de meeste badgasten op te ruimen. De jeugd die de rommel had gemaakt had inmiddels versterking gehaald die de klagers ter verantwoording riepen. De klagers zouden de rommelmakers geslagen hebben, hetgeen pertinent ontkend werd. Nu werden er klappen uitgedeeld. De klagers, een man en een vrouw, werden door twee mannen in het gezicht geslagen. De slachtoffers waarschuwden daarop via het personeel van het Steinerbos de politie die de twee mannen, 29 en 27 jaar, heeft aangehouden. Na overleg met de Officier van Justitie is aan beide Maastrichtenaren een geldboete opgelegd van elk fl. 625,-. De geldboete werd in de loop van de avond betaald waarop beide verdachten in vrijheid werden gesteld.