Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-07-2001 Politieberichten district Heerlen (H.P. 14.30 uur) Vrijdag 6 juli 2001

Heerlen, agressie in het verkeer:
Een 38 jarige inwoner van het Belgische Maasmechelen is donderdag 5 juli 2001 door de politie aangehouden nadat hij twee landgenoten na een conflict over een inhaalmanoeuvre had gestoken met een mes. Op de autosnelweg richting Heerlen ontstond rond 17.00 uur tussen de inzittenden van twee autos een conflict over een inhaalmanoeuvre. Dit ontaarde in agressief rijgedrag waarbij de bestuurder van de ene auto de andere belette om in te halen en waarbij het opsteken van de middelvingers niet bijdroeg tot het verminderen van de agressie. Beide partijen bleven elkaar achterna rijden tot op de Akerstraat Noord in Hoensbroek. Daar kwam het tot een treffen. De 38 jarige inwoner van Maasmechelen trok daar een mes en bedreigde daarmee beide inzittenden van de andere auto, twee 21 jarigen woonachtig in het Belgische As. Deze duwden de messentrekker weg die daarop instak op beiden. Een van beide wist gelukkig de messteken af te weren en werd niet geraakt waarop de messentrekker de andere persoon opzocht. Deze werd wel geraakt en liep diverse steek- en snijwonden op. Het slachtoffer werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij aan enkele vrij diepe steekwonden geopereerd moest worden. De messentrekker werd kort daarop door de politie aangehouden. Hij was bij een landgenoot in de auto gestapt die hem wegreed van de plaats van het voorval. Een getuige die het wegrijden gezien had vertelde de politie zijn bevindingen waarna de verachte in de betreffende auto werd aangetroffen. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij in de loop van de avond in verzekering werd gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, insluiping in woning:
Een 75 jarige vrouw woonachtig aan de Parallelweg in Heerlen is donderdag 5 juli 2001 het slachtoffer geworden van een insluiping. Kort voor 13.00 uur meldde zich aan de woning van het slachtoffer twee vrouwen met een Slavisch uiterlijk met pakje dat bestemd was voor de buren. Deze waren niet thuis volgens beide vrouwen. Beide vrouwen kwamen daarop de woning van het slachtoffer binnen en vroegen iets om op te schrijven. Het pakje werd geopend waaruit een groot gordijn te voorschijn kwam. Het gordijn werd geheel opengeslagen en bedekte daardoor het zicht op de toegangsdeur. Vrijwel zeker heeft hiervan een derde vrouw gebruik gemaakt om ongezien in de woning te geraken. Zij doorzocht de slaapkamer van het slachtoffer op de bovenverdieping vanwaar fl. 350,- werd weggenomen, eigendom van het slachtoffer en een bedrag van fl. 3500,- welk bedrag het eigendom is van de stichting Zonnebloem en bestemd voor de zieken om daarmee een uitstapje te bekostigen. Nadat plotseling hoorbaar de voordeur dichtsloeg vertrokken beide vrouwen. Kort daarna bleek het slachtoffer bestolen te zijn. Zij waarschuwde meteen de politie die nog een buurtonderzoek instelde. De vrouwen werden niet meer aangetroffen.