Ingezonden persbericht

SuSE Linux AG komt met firewall-oplossing voor bedrijfsnetwerken

Tijdens de LinuxTag-expo in Stuttgart presenteerde SuSE Linux AG een nieuwe Linux-oplossing voor professioneel gebruik. De "SuSE Linux Firewall on cd-rom" biedt bedrijven die met internet verbonden zijn een efficiënte afscherming van hun bedrijfskritische gegevens en hun IT-infrastructuur.

De SuSE Linux firewall is ontwikkeld als gateway op toepassingsniveau en combineert de hoge beveiligingsnormen van een hardwareoplossing met de flexibiliteit van een software-matige firewall. Als centraal onderdeel van een intelligent, algeheel IT beveiligingsbeleid, controleert, bewaakt, analyseert en registreert de "SuSE Linux Firewall on cd-rom" het actuele gegevensverkeer en biedt zo een optimaal veiligheidsniveau.

Een speciale optie van de SuSE Linux firewall is het zogeheten live-systeem, dat het mogelijk maakt het besturingssysteem rechtstreeks vanaf cd-rom (read-only) te starten, wat installatie op de harde schijf overbodig maakt. Aangezien manipulatie van de firewall-software op cd-rom onmogelijk is, zorgt het live-systeem voor extra beveiliging. De configuratiebestanden voor de firewall, inclusief de instellingen voor het ipchains packet-filter, worden op een tegen schrijven beveiligde configuratiediskette geplaatst.

De broncode die wordt meegeleverd, biedt de mogelijkheid tot aanpassing aan specifieke eisen. De tweede cd-rom bevat het firewall-beheersysteem FAS (Firewall Administration System), een reeks handige hulpmiddelen waarmee snel en gemakkelijk zelfs meerdere firewalls kunnen worden geconfigureerd en beheerd.

Door Lycos Europe gebruikt sinds begin 2001
"Beschikbaarheid en veiligheid zijn prioriteiten voor de diensten van Lycos. SuSE is een technisch betrouwbare oplossing en is goedgekeurd door de Federal Office for Security," vertelt Peter Brockhausen, Project Manager Software Engineering bij Lycos Europe. "Lycos Europe heeft positieve en overtuigende ervaringen opgedaan met een "SuSE Linux Firewall on CD"."

Externe en interne beveiliging
Bij aanvallen op de bedrijfskritische gegevens van een bedrijf beschermt de "SuSE Linux Firewall on cd-rom" niet alleen het netwerk tegen externe toegang, het biedt tevens de mogelijkheid limieten in te stellen voor verschillende interne afdelingen binnen het bedrijf. De "SuSE Linux Firewall on CD" registreert continu het gegevensverkeer en biedt daarmee overzichtelijke informatie over elke vorm van toegang tot het netwerk.

Bovendien biedt een content-filter de mogelijkheid webpagina's in html op effectieve wijze te filteren. Ongewenste content kan worden herkend en geblokkeerd. De proxyserver, die is gebaseerd op het open source pakket Squid versnelt internetactiviteiten door pagina's die eerder zijn bekeken op te slaan en op aanvraag snel opnieuw te laden.

Overige opties omvatten syslog, postfix mail-relay en ondersteuning van SSH. Het pakket beslaat 2 cd-roms, een handleiding van 500 pagina's en 30 dagen ondersteuning bij installatie. Het complete pakket is rechtstreeks verkrijgbaar bij de producent of via de softwareverkopers voor een bedrag van 650 Euro (excl. BTW).

Over SuSE
SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSE meer hardware-platformen dan enige andere commercieel verkrijgbare distributie.

De SuSE-distributie, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755,
email: meck@suse.de
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023 - 547 07 97; fax: 023 - 547 12 39,
email: suse@effect-europr.nl