ARENA ACADEMIE

Onderzoek naar directeur ArenA Academie gestart

Onderzoek naar directeur ArenA Academie gestart

Amsterdam, 6 juli 2001 - Bij de voorbereiding van de eerste jaarrekening van de Stichting ArenA Academie, een recent onderwijsinitiatief in Amsterdam Zuidoost, zijn financiële onregelmatigheden gebleken. De directeur heeft toegegeven hiervoor persoonlijk verantwoordelijk te zijn. Bij een eerste schatting is de omvang van de fraude 8 à 9 ton.

Maatregelen
Zodra het bestuur inzicht had in het bestaan en de omvang van de vermoedelijke fraude zijn direct de noodzakelijke maatregelen getroffen. De directeur is op staande voet ontslagen. Vandaag heeft het bestuur aangifte gedaan bij de politie. Het bestuur heeft de accountant opdracht gegeven een diepgaand onderzoek te doen naar de toedracht. Op korte termijn zal een interim directeur worden aangesteld.

Continuïteit
Het bestuur betreurt dit incident en zal alle noodzakelijke acties ondernemen om de continuïteit van de ArenA Academie te waarborgen. De gemeente Amsterdam heeft inmiddels aangegeven, gezien het belang dat zij hecht aan dit initiatief, hiervoor garant te willen staan. Het stadsdeel Zuidoost en alle overige direct betrokkenen zijn inmiddels door het bestuur op de hoogte gebracht.

Over de ArenA Academie
De ArenA Academie is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, het stadsdeel Zuidoost, de gemeente Amsterdam en enkele scholengemeenschappen. Het biedt leerlingen van 14 tot 16 jaar uit het VMBO een extra lesprogramma om de aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt te verbeteren. De ArenA Academie is één van de projecten van het Arena Initiatief.