Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-07-2001
Politiebericht Groningen (vrijdagmiddag) Vrijdag 6 juli 2001

Middageditie

Oude Pekela: kind gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Provinciale Weg N367 en de Turfweg in Oude Pekela is vrijdagmorgen een 9-jarige jongen uit Oude Pekela gewond geraakt. De jongen reed over het fietspad langs de N367 en stak de kruising met de Turfweg over. Daarbij werd hij aangereden door een auto bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Winschoten. De jongen kwam te vallen en is met arm- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurster van de auto vermoedelijk door roodlicht is gereden.

Sappemeer: mannen met wapens aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen in de Noorderstraat in Sappemeer drie mannen in de leeftijd van 22, 27 en 31 jaar uit respectievelijk Coevorden, Sneek en Weert aangehouden. De drie mannen, die werkzaam zijn op een bouwterrein, lieten elkaar bij aankomst op het werk pistolen zien. Voorbijgangers zagen dit en belden de politie. De mannen ontkenden in eerste instantie iets met wapens van doen te hebben. De 31-jarige man uit Sneek weigerde echter ook na vordering door de politie een onderzoek in zijn auto toe te laten. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende hij inderdaad twee wapens in zijn auto te hebben. In de auto trof de politie twee luchtdrukpistolen aan die gezien de vorm en grootte vallen onder de wet Wapens en Munitie. Daarop zijn ook de beide andere mannen aangehouden. Bij het politieonderzoek kwam vast te staan dat de man uit Coevorden eveneens in het bezit was van een wapen. Dit wapen is, net als de beiden andere pistolen, in beslag genomen en wordt door de technische recherche onderzocht op echtheid. De politie sluit niet uit dat deze revolver geschikt is om scherpe munitie mee af te vuren. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

Marum: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagmorgen een 40-jarige automobilist uit Marum aangehouden op de Wendtsteinweg in zijn woonplaats. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.35 promille alcohol werd gemeten. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man met een rijverbod van 7 uur heengezonden.

Groningen: man steelt auto-onderdelen
Op de Pop Dijkemaweg in Groningen heeft de politie vrijdagmorgen een 38-jarige man uit de Stad aangehouden. Een voorbijganger zag dat de man zich achter het hek van een autosloperij bevond en auto-onderdelen over een hek gooide. Hij belde de politie en agenten troffen een man aan met een winkelwagentje met daarin enkele onderdelen. De verdachte is daarop aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hij bekende de diefstal en is na verhoor heengezonden. De gestolen onderdelen zijn teruggegeven aan het bedrijf.

Groningen: gestolen fietsen na jaren terug
Een 72-jarige vrouw uit Groningen meldde zaterdag 30 juni bij de politie dat zij de dag tevoren een man had zien rijden op haar in april 2000 gestolen fiets. De vrouw meende de man te kennen en verzocht de politie een onderzoek in te stellen. Donderdagmiddag troffen politiemensen de gestolen fiets, die was voorzien van de door de vrouw opgegeven postcode, aan in de schuur van de woning van een 70-jarige man uit Groningen. Hij werd voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij bekende de fiets inderdaad in april 2000 te hebben gestolen uit de fietsenstalling van de Platinaflat in Groningen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor met een boete van 750 gulden heengezonden. De fiets is teruggegeven aan de eigenaresse. In de nacht van woensdag op donderdag troffen politiemensen in de Moesstraat in Groningen twee bekende fietsendieven aan met een fiets die zij te koop aanboden aan voorbijgangers. De fiets stond niet als vermist opgegeven maar werd voor onderzoek naar het politiebureau gebracht. In de fiets stond wel een postcode gegraveerd. Bij onderzoek door de politie bleek de fiets vier jaar geleden te zijn gestolen en eigendom te zijn geweest van de inmiddels overleden echtgenoot van een 81-jarige vrouw uit Groningen. Ook zij heeft de fiets teruggekregen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)