Gemeente Zoetermeer

Dagje Stadsboerderij in de zomervakantie

In de komende zomervakantie staat het inmiddels bekende "Dagje Stadsboerderij" weer op het programma van stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg 93. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen een hele dag, onder begeleiding, meehelpen op de boerderij.

Wat wordt er allemaal gedaan?
De kinderen worden in een echte overall, compleet met boerenzakdoek, gestoken en gaan vervolgens aan het werk. Het werk dat ze mogen doen bestaat uit een heleboel verschillende klusjes en leuke karweitjes, zoals de varkens en de knaagdieren voeren, eieren rapen, de geiten hooi geven maar ook de hokken verschonen.
Terwijl ze zo bezig zijn vertelt de begeleid(st)er het een en ander over de dieren die ze verzorgen.
Tussen het werk door is er natuurlijk ook nog even tijd om sommige dieren te knuffelen.

Ook mogen de kinderen, onder begeleiding, een bezoekje brengen aan de nabij gelegen bouwspeelplaats Rommelburg. Daar hebben de medewerkers leuke knutselaktiviteiten voor ze in petto.

Vooraf aanmelden
Een Dagje Stadsboerderij begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De kosten zijn fl 12,50 (5,67 euro) per kind. Een lekkere, gezonde en ecologisch verantwoorde lunch is hierbij inbegrepen. Wie belangstelling heeft moet zich wel van tevoren laten inschrijven. Het Buitenbeest is te bereiken op telefoon (079) 352 0624.



Gemeente Zoetermeer © July 2001

Last update: 6 July 2001 (15:22)