CDA

Atsma: staatssecretarissen De Vries en Van der Ploeg steken hun koppen in het zand

Tweede Kamerlid Joop Atsma vindt dat de staatssecretarissen De Vries (Verkeer en Waterstaat) en Van der Ploeg (Cultuur) hun koppen in het zand steken, wanneer ze (blijven) aangeven dat ze nog steeds de etherfrequenties willen veilen.

Immers, de Tweede Kamer heeft gisteren - donderdag 5 juli - met ruime meerderheid een motie van PvdA-lid Wagenaar, D'66-lid Bakker en CDA-lid Atsma aangenomen, waarin de Kamer zich uitspreekt tegen een veiling van de etherfrequenties.

Joop Atsma noemt het dan ook "te gek voor woorden" en "het toppunt van arrogantie" dat staatssecretaris De Vries beweert dat de Kamer, voor een veiling, geen blokkade heeft opgeworpen. Een grote meerderheid in de Kamer is duidelijk tegen een veiling, aldus Atsma. Hij is dan ook heel tevreden met de Kameruitspraak. "Het maximaal haalbare is hiermee bereikt."

Behalve de motie over de etherfrequentieveiling werd ook nog een andere motie van Joop Atsma aangenomen. Daarin wordt de regering opgeroepen ervoor te zorgen dat Radio 1 op de middengolf blijft. "Dat is belangrijk voor de automobilisten en voor de Nederlanders in het buitenland" zegt Atsma.