Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten


Open Dagen Koninklijke Luchtmacht: De kracht van teamwork

18-06-2001

Persbericht van het Ministerie van Defensie DV/PB67

Opvrijdag 6 en zaterdag 7 juli aanstaande worden de open dagen van de Koninklijke Luchtmacht op de Vliegbasis Leeuwarden gehouden. Het dit jaar gekozen thema is De kracht van teamwork. Teamwork vormt immers de basis die noodzakelijk is voor de effectieve inzet van de Luchtmacht.

Behalve de vliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht zullen er ook vertegenwoordigers van andere luchtmachten aanwezig zijn, evenals civiele luchtvaart deelnemers. De bezoekers van de Open dagen wordt een gevarieerd vliegprogramma geboden. Onder de deelnemers zijn o.a. Patrouille Suisse, Royal Jordanian Falcons, het Poolse team Orlik en naar verwachting de Red Arrows uit Engeland. Naast het vliegprogramma biedt de static show het publiek de mogelijkheid om luchtmacht materieel van dichtbij te bekijken. Tevens zijn de vijf potentiële opvolgers van de F-16 zowel als vliegtuig of mockup aanwezig.

De Open Dagen van de luchtmacht trekken jaarlijks rond de 150.000 mensen en worden tevens benut om schoolverlaters voor te lichten over de mogelijkheden voor een baan bij de luchtmacht.