Erasmus Universiteit Rotterdam

6 juli 2001

Erasmus Universiteit geeft invulling aan internationale communicatieopleiding

Masteropleiding Corporate Communication populair

Uit handen van professor Cees van Riel ontvangen op vrijdag 6 juli 2001 twaalf afgestudeerde communicatieprofessionals hun diploma master of corporate communication. Sinds de start van de internationale opleiding aan de Faculteit der Bedrijfskunde/ Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam in 1997, kent de opleiding een stijgend aantal deelnemers uit binnen- en buitenland.

Tijdens de graduation day op vrijdag 6 juli zal mr.J. Troch - CEO Koninklijke Grolsch N.V.- nader ingaan op de (communicatieve) gevolgen van het maatschappelijk verantwoord ondernemen van de organisatie. Net als vorig jaar reikt mr. T. van Kooten van Shell Nederland BV de Shell Award for Excellence in Corporate Communication uit aan degene die in de eindscriptie op de meest aansprekende en vernieuwende wijze het communicatievak belicht.

Vooraan lopen

Prof. C.B.M. van Riel voorziet met de masteropleiding in een grote behoefte bij de ervaren (communicatie)manager. Met de eenwording van Europa en de rol die Nederland vervult in het internationale bedrijfsleven groeit ook de vraag naar een internationale benadering van de communicatievraagstukken. "Wil je als klein maar welvarend land aantrekkelijk blijven voor je partners dan moet je wel eens on-Nederlandse keuzes maken. Maar dan moet je wel weten wat hiervan de gevolgen kunnen zijn; voor de totale onderneming, de cultuur maar ook zeker voor de communicatiestrategie. Managers die met hun bedrijf vooraan willen blijven lopen, zijn daarom bij ons aan het goede adres."

Internationaal

De masteropleiding Corporate Communication koppelt de wetenschappelijke benadering van het communicatievak aan de internationale expertise van haar docenten. Vooraanstaande docenten waarmee de opleiding een intensieve relatie onderhoudt zijn onder andere Charles Fombrun, Stern Business School, New York; Kevin Corley, The Pennsylvania State University; Bertrand Moingeon, HEC in Parijs; Michael Pratt, University of Illinois; John Rossiter, University of Wollongong, Australie; Majken Schultz van de Copenhagen Business School; John Balmer van de Bradford University; en Frank Thevissen van de Vrije Universiteit Brussel. Dit internationale docentenkorps staat samen met de Nederlandse collegas garant voor een praktijkgerichte en inspirerende benadering van het communicatievak. Tijdens de opleiding bestaat voldoende gelegenheid voor de uitwisseling van de eigen ervaringen. Verplicht onderdeel van de opleiding is een bezoek gedurende een week aan één van de gelieerde internationale universiteiten.

Noot voor de pers