Frank de Boer voor rechter gedaagd

Kort geding aangespannen door The Ortho Company

Gendringen, 13 juni 2001 - The Ortho Company spant een kort geding aan tegen Frank de Boer, speler van FC Barcelona, en zijn zaakwaarnemer, woordvoerder en schoonvader Rob Cohen. Het kort geding vindt plaats op 6 juli om 10.00 uur bij de Arrondissementsrechtbank Amsterdam.

The Ortho Company, producent van de Plantina fit voedingssupplementen, spant om de volgende twee redenen het kort geding aan.

Ten eerste wil The Ortho Company een schriftelijke bevestiging van Frank de Boer en Rob Cohen dat zij de naam van de organisatie én de Plantina fit producten niet meer zullen noemen in verband met de dopingaffaire van Frank Boer. Daaronder verstaat The Ortho Company ook het verwijzen naar voedingssupplementen in zijn algemeenheid. De reden hiervoor is dat Frank de Boer continu tegen de media en de KNVB beweert alleen de voedingssupplementen van Plantina fit te gebruiken én daarmee suggereert dat zijn geconstateerde verhoogde nandrolonspiegel te wijten is aan zijn voedingssupplementen.

Ten tweede wil The Ortho Company beschikken over de chargenummers en de verpakkingssoorten van de Plantina fit producten die Frank de Boer heeft gebruikt en die hij laat onderzoeken.

Frank de Boer laat zijn gebruikte voedingssupplementen onderzoeken door de firma Xendo Laboratories in Groningen. Xendo beschikte als eerste onderzoekslaboratorium over de gebruikte voedingssupplementen van Frank de Boer. Tot op vandaag zijn er echter nog geen resultaten bekend van dit onderzoek. Daarentegen werd The Ortho Company pas later op de hoogte gebracht dat haar Plantina fit voedingssupplementen onderwerp van discussie en onderzoek waren. Aangezien Frank de Boer en Rob Cohen geen contact hebben opgenomen met The Ortho Company en ook niet bereid waren de chargenummers van de bij Xendo ter onderzoek aangeboden tabletten openbaar te maken, was The Ortho Company genoodzaakt alle chargenummers vanaf 1 januari 2000 te laten onderzoeken.

Dit onderzoek is uitgevoerd door het IOC geaccrediteerde laboratorium voor dopinganalyse 'Deutsche Sporthochschule, Institut für Biochemie' in Keulen. Dit onafhankelijke en gerenommeerde onderzoeksinstituut maakte op 11 juni haar resultaten openbaar. Conclusie: geen enkel spoor van nandrolon in de Plantina fit producten.

Verder eist The Ortho Company schriftelijke garanties dat de door Xendo Laboratories onderzochte tabletten van 'Plantina fit Multi A t/m Zink' en de 'Plantina fit Vitamine C 1000 mg' zorgvuldig bewaard blijven na het Xendo-onderzoek. Dit ten behoeve van eigen controle, verificatie en onderzoek.

The Ortho Company heeft tevergeefs Frank de Boer en Rob Cohen herhaaldelijk schriftelijk verzocht om aan deze verzoeken te voldoen. Op generlei wijze hebben deze partijen medewerking verleend. Meerdere malen hebben Frank de Boer en Rob Cohen in diverse media en anderszins ten onrechte The Ortho Company en haar Plantina fit producten in verband gebracht met de nandrolon-dopingaffaire. Door deze uitlatingen en non-coöperatie ziet The Ortho Company zich genoodzaakt een kort geding aan te spannen om verdere schade te beperken.

Over The Ortho Company en de Plantina fit producten De Plantina fit producten zijn ontwikkeld door het Ortho Institute (www.orthoeurope.com). Dit instituut is hèt kenniscentrum op het gebied van de orthomoleculaire voedingsleer. Deze leer gaat ervan uit dat het lichaam het beste functioneert als het de juiste moleculen (voeding) in de optimale hoeveelheden krijgt aangeboden. De Plantina fit voedingssupplementen zijn gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer en worden sinds 1993 door The Ortho Company op de Nederlandse markt gebracht. Ze worden al jaren gebruikt door vele topsporters die onder andere hebben meegedaan aan Olympische Winter- en Zomerspelen. En verder door iedereen die zijn gezondheid wil optimaliseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: drs. Gert E. Schuitemaker, Telefoon: 0315 - 69 52 22

The Ortho Company BV
Anholtseweg 36, 7081 CM Gendringen, Postbus 81, 7080 AB Gendringen Tel.: 0315 - 69 52 22, Fax: 0315-69 52 25
info@plantina.nl
www.plantina.nl

HVR Public Affairs/Public Relations
Fijs Overdijk
Alexanderstraat 4, 2514 JL Den Haag
Postbus 153, 2501 CD Den Haag
Tel: 070 346 36 16
Fax: 070 427 41 37
E-mail: fijs.overdijk@tbwa.nl