Ingezonden persbericht

Rocco Theunissen tussen WK rijders in Deutschland Rallye

Vrijdag 6 t/m zondag 8 juli zullen Rocco Theunissen uit Veghel en zijn Belgische navigator Erwin Mombaerts van het MRT Rally Team nogmaals hun geluk gaan beproeven tijdens de 20e editie van de Deutschland Rally. De ADAC Rallye Deutschland doet dit jaar een gooi naar een WK status. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft de organisatie proeven van de Deutschland Rallye, de Hunsrück Rallye en de oude Saarland Rallye samengevoegd, dit levert 350 wedstrijdkilometers op.

Voor Theunissen zijn, net als voor de meeste deelnemers de zondagproeven (Saarland) nieuw, alleen de oudere garde zal deze proeven uit het verleden kennen. De vrijdagproeven gaan door de bekende wijnbergen en zijn Theunissen niet onbekend, alleen heeft hij dit parcours in een groep N gereden. Op de zaterdag of Hunsrück-proeven heeft hij wel al met zijn vorige Toyota Corolla gereden. "Bij het verkennen lag de Hunsrück er slecht bij, veel stof op de weg. Je moet daar heel alert zijn want een kleine uitschieter wordt meteen fors afgestraft" volgens Ben Theunissen, die ook een rallyverleden heeft. Het zal voor het MRT team geen gevecht worden om de podiumplaats. Na de afgelopen twee evenementen in Kroatië en Ieper zal het in eerste instantie voorzichtig uitkijken worden of de Toyota nu in orde is. TTE heeft er in de afgelopen week alles aan gedaan de Corolla weer voor 100% op de weg te krijgen, maar het vertrouwen in de techniek van de auto zal met de kilometers moeten groeien. Met een eventuele WK status en een EK coëfficiënt 20 was het te verwachten dat grote teams zouden inschrijven, al was het alleen al om volgend jaar met enige ervaring aan de start te komen. Zo zien we grote namen als Marcus Grönholm (Peugeot 206 WRC, A8), François Delecour (Ford Focus RS WRC, A8), Manfred Stohl (Toyota Corolla WRC, A8), Armin Schwarz (Skoda Octavia WRC, A8) en Philippe Bugalski met de Citroën Xsara T4, A8 op de deelnemerslijst staan. De organisatie van de Rallye Deutschland had in het verleden al niet te klagen wat betreft het aantal toeschouwers, komend weekeind zullen nog meer rallyfanaten door Duitsland trekken.

De Rally:
Verdeeld over drie dagen moeten de equipes in totaal 1179 km afleggen waarvan 350 kilometer op snelheid gereden worden, de resterende afstand zijn de tussentrajecten. Het evenement is verdeeld in drie etappes:
Vrijdag 6 juli, eerste etappe: 10.00 uur Start Trier Messepark. 11.13 uur start eerste deelnemer Kp1. 17.55 uur na 5 klassementsproeven aankomst aan finish van eerste etappe Messepark Trier. Zaterdag 7 juli, tweede etappe: 8.00 uur start Trier in het Messepark. Deze dag moeten 7 klassementsproeven in de omgeving van Baumholder verreden worden en is om 21.50 uur weer het finishpodium in Trier Zondag 8 juli derde etappe: start 7.00 uur vanuit Trier. Waarna 6 klassementproeven de uiteindelijke finish om 16.00 uur, met de voor de Rallye Deutschland bekende huldiging weer in Trier zal plaatsvinden Rally-life:
De uitslagen zullen gedurende het hele evenement life te volgen zijn op de internetsite van de organisatie; www.rallye-deutschland.de


1.Marcus GRöNHOLM (FIN)Peugeot 06 WRCA8

2.Francois DELECOUR (F)Ford Focus RS WRCA8

3.Peter MüLLER (A)Toyota Corolla WRC
A8

4.Armin SCHWARZ (D)Skoda Octavia WRCA8

5.Philippe BUGALSKI (F)Citroen Xsara WRCA8
9.Rocco THEUNISSEN (NL)Toyota Corolla WRCA8
11.Mark BREIJER (NL)Subaru Impreza WRCA8
26.Jan DE WINKEL (NL)VW Golf 4 Kit CarA7
36.Henk VOSSEN (NL)Mitsubishi Lancer Evo 6N4
41.Hans WEIJS (NL)VW Golf 4 Kit CarA7